Modularis Drive MD3.0, MD9.0 og MD25.0.
Modularis Drive MD3.0, MD9.0 og MD25.0.

Ny forhandler av Modularis-klyper

Markir AS har nylig inngått forhandler-avtale for Norge med den slovenske produsenten Modularis.

Publisert

Modularis Drive er en type grip-modul der man har muligheten til å kombinere 15 forskjellige griper til en hovedmodul.

Disse er tilgjengelige i fast utførelse (i kombinasjon med for eksempel Rototilt), eller med 360 graders rotasjon, skriver Markir i en pressemelding.

Blant de 15 klypene/gripene som kan monteres på hovedmodulen, finnes blant annet steinklype, treklipper, «alligator»-klype, rivningsklype.

Det er mulig å kjøpe hovedmodul med utvalgt klype, for så å ettermontere andre typer klype etter behov.

Hovedmodulen kommer i «en meget grov lukket utgave som motvirker skader/havari», ifølge Markir.

Ved bruk av flere forskjellige moduler kan man også investere i en berøringsskjerm som monteres i hytta på graver som gir mulighet til å endre en rekke parameter, som trykk og oljeflyt for å tilpasses de forskjellige klypene.

- Best Grip-modulen passer perfekt til norske forhold, og sikrer operatør det til enhver tid beste grep om stein eller hva det matte være, mye hjulpet av «Syncro/A-syncro»-bevegelse i gripen. Dette gjør armene i gripen i stand til å fungere helt uavhengig av hverandre, eller synkront/a-synkront. Det er til stor hjelp ved rive-/ og demoleringsprosjekter, sier daglig leder Peder M. Kvamme hos Markir.

Modularis-klype på en Takeuchi-graver.
Modularis-klype på en Takeuchi-graver.

- Alligator-gripen er ett must for alle som driver i skogen. Disse kan blant annet benyttes til å trekke opp rotsystem, eller enkelt og greit som tømmerklo, sier han videre.

Modularis Drive leveres med 2-års garanti på klype, og 5-års garanti på ledd.