Illustrasjonsfoto EU-kontroll.
Illustrasjonsfoto EU-kontroll.

Utsetter fristen for EU-kontroll

For å minimere ulempene for dem som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll) i ukene fremover.

Publisert

Om du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du få to måneders utsatt frist.

- Vi er klar over at flere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig for bileiere der ute, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Har du allerede hatt bilen din inne til kontroll og fått en såkalt 3-feil, vil du ikke få ny frist. Bilen din har da trafikkfarlig feil og bruksforbud. 

Ta kontrollen nå om du kan

Det er ca. 187.000 kjøretøy som har godkjenningsfrist fra 13. mars og ut april.

- Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene fremover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det, sier Dreyer.

Om du får bilen din EU-kontrollert mer enn to måneder før fristen, vil datoen for kontrollen være utgangspunktet for beregning av ny frist - to år fra tidspunktet bilen ble kontrollert.

Du kan sjekke fristen for når bilen din må være godkjent i EU-kontroll her.

Biler som har bruksforbud som følge av overgått frist, vil ikke miste skiltene i en eventuell kontroll langs veien så lenge helsemyndighetenes strenge tilrådninger om karantene osv. gjelder.

Husk at du uansett alltid har plikt til å vurdere om kjøretøyet er forsvarlig å kjøre.