Midt i det utbrente Skanska-verkstedet på prosjektet E69 Skarvbergtunnelen står en utbrent borerigg. Bildet er tatt fra en drone Skanska har på prosjektet. Denne var nyttig for politiet og brannvesenet for å ha oversikt over området, som hadde 300 meter sikkerhetavstand fra brannen på grunn av gassflasker i verkstedet. Dronen fløy også inn ekstra skudd til politiets skarpskytter som lå ute i terrenget for å skyte hull i flasker i verkstedet.

Borerigg og verksted brant på tunnelprosjekt

Nå jobber entreprenøren med å få nytt utstyr og rigg på plass for å fortsette jobben med å bygge europavei-tunnel.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da koronaviruset for alvor kom til Norge i mars, ble brakkeriggen stengt og arbeidere sendt i karantene på Skanskas prosjekt E69 Skarvbergtunnelen etter mistanke om et utbrudd.

Dagen etter at arbeidet med det nye tunnelprosjektet Skarvbergtunnelen på E69 ble startet opp igjen, etter å ha vært stengt ned på grunn av koronakrisen, oppsto det en brann på anleggsområdet. Nærmere bestemt i verkstedet, med mye utstyr. I tillegg sto tunnelboreriggen i verkstedet. Brannen ble oppdaget i femtiden på morgenen torsdag 16. april.

På grunn av at det var gassflasker i verkstedet kunne ikke brannvesenet nærme seg brannen og slokke, før det var skutt hull i disse av en skarpskytter fra politiet.

Flere hundre liter olje og plasthallen ga skikkelig svart røyk.

Dermed brant boreriggen, en injeksjonsrigg, seks spesialcontainere med sortert innhold for reparasjon og vedlikehold og selve verkstedhallen stort sett helt opp på morgenen/formiddagen.

- Tunnelrigg og injeksjonsrigg er helt utbrent. Jeg tør ikke si hvor mye, men det er store verdier, sa Skanskas prosjektleder Tor Gildestad til iFinnmark.no (krever abonnement) torsdag.

Skytterens synsvinkel fra da en acetylenflaske ble skutt åpen i verkstedet. Skanskas drone fløy inn ekstra skudd til politiets skarpskytter, som lå ute i terrenget, da det viste seg at det tok flere skudd og på kortere avstand enn først antatt for å få hull på en argonflaske deretter.

Skanska sender nytt utstyr og rigg/maskiner nordover nå. Det er forventet at dette er på plass onsdag i neste uke.

- Vi er først og fremst opptatt av å ta vare på våre ansatte, og er glade for at det kun ble materielle skader. Samtidig står vi på for å få sendt nytt utstyr nordover raskt, sier kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska Norge til AT.no.

Powered by Labrador CMS