Næringslivskontakt Christina T. Rooth ved Felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt og hennes kolleger jakter på bedrifter som misbruker de økonomiske ordningene som er kommet i stand for at hard rammede bedrifter skal kunne komme seg gjennom koronakrisen.

Nå starter jakten på korona-snylterne

Politiet vil ha tips om bedrifter som misbruker de økonomiske tiltakspakkene i forbindelse med Covid-19-pandemien.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Regjeringen har innført tiltakspakker for bedrifter, slik at de lettere skal kunne håndtere de økonomiske konsekvensene av koronapandemien Covid-19. Det betyr endringer i både satser, avgifter, regler og frister.

Men tiltakene er gitt under visse forutsetninger. For at ikke bedriftsledere skal fristes til å benytte seg av fordeler de ikke har rett på i forbindelse med koronakrisen, setter politiet inn ekstra ressurser for å avdekke økonomisk kriminalitet.

- I forbindelse med de økonomiske nasjonale tiltakene som er innført på grunn av koronasituasjonen, vil politiet øke sin kontrollvirksomhet betraktelig for å tilse at disse ordningene ikke vil bli misbrukt, sier næringslivskontakt Christina T. Rooth ved Felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt til AT.no.

Politiet er beredt på å sette inn ressurser der det er behov og ser alvorlig på om noen forsøker å utnytte krisen til egen økonomisk vinning.

Rooth oppfordrer bransjen til å kontakte offentlige myndigheter som NAV, skatt eller politiet dersom de sitter på informasjon om virksomheter som utnytter de forskjellige ordningene.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS