Arkivbilde fra Volvos produksjon. Ved oppstarten nå er det smittevernutstyr og sosial distanse i produksjonen.
Arkivbilde fra Volvos produksjon. Ved oppstarten nå er det smittevernutstyr og sosial distanse i produksjonen.

Volvo Trucks-fabrikkene starter opp igjen

Fabrikkene til Volvo Trucks i Sverige og Belgia, som har vært stengt siden midten av mars, starter nå opp igjen.

Publisert

- Vi åpner opp i takt med utviklingen i markedet, sier Bjørn Inge Haugan, kommunikasjons- og markedsdirektør i Volvo Norge AS.

Det er flere faktorer som vil komme til å styre takten på hvor raskt fabrikkene kommer i normal drift: Ordrebok, tilgjengelighet på deler og lokale reguleringer knyttet til sosial distanse for å hindre spredning av Korona-viruset, er viktige faktorer som spiller inn.

- I løpet av den tiden vi har hatt denne Korona-situasjonen, har vi greid å holde alle våre verksted opp og i normal drift i hele verden, og også i Norge, sier Haugan.

- Fabrikkene derimot, opplevde utfordringer i leveransekjeden, noe som førte til at vi måtte stanse produksjonen.

Volvo Trucks vil fortsatt ha fokus på å sikre leveranser og deletilgjengelighet for sine verksted i Norge, slik at de til enhver tid er i stand til å opprettholde kapasitet til å reparerer biler som kommer inn på verkstedene.

- Foruten omstrukturering av våre bemanningsplaner for å sikre smittevern for våre ansatte, har vi hatt tilnærmet full drift på våre verksteder i hele denne perioden, og normal deltilgang.

- Lastebilsjåfører, mekanikere og transportselskap har gjort en heroisk jobb under denne krisen, og det er vår jobb å sikre at de til enhver tid får den bistanden de trenger for å holde kjøretøyene i drift, avslutter Haugan.

Powered by Labrador CMS