Her smeller 112 tonn sprengstoff i 880 borehull

To salver i to paller ble satt av rett etter hverandre av Stangeland Maskins mannskaper i Sandnes.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

600 timer med forberedelser resulterte i monster-smell på Torsteinsfjellet i Sandnes før sommerferien, ved Velde Pukks anlegg der massene skal knuses.

Tre Epiroc Smartroc-rigger boret til sammen 880 sprengstoffhull med en samlet lengde på 17.800 boremeter. Tre Epiroc Smartroc-rigger, ført av Trond Horve (T45), Rune Rettedal (T35) og Petter Refsland (T35), ble brukt til boringen. 

Bergsprenger Sigurd Gramstad var ansvarlig for detonasjonene i 151.400 m³ fast fjell. Dette ga 393.650 tonn løsmasse.

Det var Orica Norway AS som leverte emulsjonsprengstoffet. Deres stasjon på Tellnes leverte SME Centra Gold 80 med to ladetrucker, og en ladetruck kom fra stasjonen på Kalberg ved Sandnes med SSE Centra Gold 100.

- Planlegging og forberedelser er avgjørende for å få til god sprengning. Det er nesten alltid størrelsen på salven som trekkes frem, men det er oppsett og intervaller som betyr mest, sier bergleder Åsmund Bjerga i Stangeland Maskin til Byggeindustrien.

Det er VS Stein AS som skal sprenge ut og transportere cirka 15 millioner tonn stein i en tiårsperiode på Torsteinsfjellet, skriver Byggeindustrien. VS Stein eies 50/50 av Stangeland Maskin AS og Velde AS.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS