Den nye varebilen ble solgt av selger i MAN Truck & Bus, Tommy Kristiansen. Selger Daniel Raaen overrakte bilnøkkelen, på vegne av Tommy Kristiansen, til daglig leder Kristin Stangnes Claudi i Norengros Drammen.

Elektrisk MAN-varebil til Drammen Papir Engros AS

Drammen Papir Engros AS har fått sin første elektriske varebil, en MAN eTGE. Selskapet skal bruke bilen til lokal distribusjon av forbruksvarer i Drammen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

MAN eTGE tilfredsstiller kravet om utslippsfri levering av varer og tjenester, noe som er hovedårsaken til at Drammen Papir Engros AS valgte denne kjøretøyløsningen.

- Vi er stolte over å levere varer klimanøytralt i vårt lokalmiljø. Det er en del av vår bærekraftstrategi å være en klimanøytral leverandør, sier daglig leder i Norengros Drammen, Kristin Stangnes Claudi.

Om MAN eTGE

eTGE drives av en elektrisk motor på 100 kW/136 hk med et dreiemoment på 290 Nm gjennom hele fartsområdet. Bilen har et lastevolum på 10,7 kubikkmeter og kan leveres med totalvekt opp til 4,25 tonn.

Batterikapasiteten på 36 kWh kommer fra et litium-ion-batteri som er plassert i kjøretøyrammen og dermed ikke «stjeler av lastevolumet». Dessuten gir denne batteriplasseringen gunstig tyngdepunkt og vektfordeling i kjøretøyet. Rekkevidden er opptil 115 km ved blandet kjøring (WLTP).

Bilen kan hurtiglades (CCS) og systemet gir 80% ladet batteri ved 40 kW i 45 minutter. Andre lademuligheter er AC vegglader hvor 7,2 kW gir 100% på 5 timer og 20 minutter, eller AC-lader på 2,3 kW som krever 17 timers lading for fylling av batteriet. MAN garanterer en minimum batterikapasitet på 70% etter åtte år eller 160.000 km.

Drammen Papir Engros

Drammen Papir Engros AS er en del av Norengros som er Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS