Maskinene kommer på løpende bånd ut fra Pon Equipments vaskehall på Berger (Lillestrøm kommune i Viken fylke).Fra venstre: Dag Strøm (storkundeansvarlig service og deler i Pon Equipment) Egil Braaten (fagleder produksjon, Hæhre Entreprenør), Frank Ole Sørensen (daglig leder i Hæhre & Isachsen Maskinutleie) og Pål Brandvold (storkundeansvarlig i Pon Equipment).

Handlet 25 Cat 352 NextGen gravere og 18 dozere

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS har handlet 55 stk. Cat anleggsmaskiner av Pon Equipment. Blant dem er også fire Cat 988K XE hjullastere med sidetipp - de første i verden!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Under Bauma 2019, bestilte Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS inn en stor pakke maskiner fra Pon Equipment. Samlet maskinvekt er over 2500 tonn.

Alle maskinene er solgt med Pon Fullserviceavtale. De er blitt levert fra januar 2020, og hovedparten av maskinene blir levert i løpet av 2020.

Alle 55 maskinene er utstyrt med alkolås. Beltegraverne har også sikkerhetssystem for hurtigkoblingsfeste, hammerglass og stor lyspakke som ekstra sikkerhetsfunksjoner.

Pakken består av:

Antall maskiner

Maskintype

5

Cat 340 NextGen beltegraver

25

Cat 352 NextGen beltegraver

1

Cat 972M XE hjullaster

2

Cat 980M hjullaster

4

Cat 988K XE hjullaster

12

Cat D6 XE dozer

6

Cat D8T dozer

Første Cat 352 NextGen i Europa

Pon Equipment opplyser i en pressemelding at de hadde besøk av Hæhre Entreprenør på sitt hovedkontor, fredag 4. september, for å se på den første Cat 352 NextGen-en i Europa. Hæhre Isachsen Maskinutleie har bestilt totalt 25 stk. av nye Cat 352 NextGen, som skal leveres i løpet av 2020/21.

- Miljøaspektet var en viktig faktor i beslutningsgrunnlaget. Vi er opptatt av å holde maskinparken oppdatert med den siste teknologien, og vi ser god økonomi i å være miljøbevisste. Alle maskinene tilfredsstiller kravene til Steg V, og teknologien på hydraulikken på de nye Cat 340 og 352 gjør at vi får mest mulig ut av hver kilowatt. Da kan vi produsere flere tonn per liter diesel. Den innebygde teknologien i beltegraverne hjelper også til med dette, og vi kan produsere mer tonn billigere enn hva man kan på eldre teknologi. Det hele handler om kost per tonn, sier daglig leder Frank Ole Sørensen i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

De første Cat 988K XE med sidetippskuffe i verden

Før julen 2020, skal Pon Equipment levere fire stk. Cat 988K XE med Pon sidetippskuffe til Hæhre & Isachsen Maskinutleie. Dette blir de første i verden som Caterpillar leverer til tunnel-applikasjon med sidetipp på Cat 988K XE:

- Både vi i Pon og Hæhre måtte legge ekstra press på Caterpillar for å få sidetippskuffe på Cat 988K XE. Maskinen har ikke vært tilgjengelig for dette før nå da det aldri var tiltenkt fra Caterpillars side at man skulle bruke denne typen skuffe på denne hjullasteren. Det var blant annet en tredje ventil-funksjon som gjør det mulig å bruke ekstra redskaper, som for eksempel sidetipp, på denne maskinen som måtte endres. Dette gjør de til de første av sitt slag i verden, sier Pål Brandvold, Storkundeansvarlig i Pon Equipment.

Alle fire maskinene skal gå i Kvithamar/Åsen-prosjektet i Trøndelag som har oppstart første halvdel av 2021. Cat 988K XE har samme antall hestekrefter som Cat 988K; 588 hk, men maskinen er mye sterkere og mer effektiv til lasting og produksjon. Den har raskere akselerasjon og mindre effekttap i drivlinjen på grunn av den dieselelektriske drivlinjen på XE-utgaven.

- Vi måler dieselforbruket i VisionLink (red. anm, Caterpillars nettbaserte verktøy for å lese av produksjonsdata fra maskinparken) daglig, og vi får tilbakemelding fra dem som måler avtrykket. Vi ser helt klare fordeler med å bruke denne teknologien. Det slår ut på forbruket vårt på bunnlinjen. Vi håper at Cat 988K XE gir opptil 25 % redusert dieselforbruk sammenlignet med en tilsvarende maskin i samme vektklasse, sier Frank Ole Sørensen hos Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

Hæhre & Isachsen Maskinleie ha bestilt fire Cat 988K XE hjullaster med sidetippende skuffe.
Fornøyde karer ved to av de nye XE-hjullasterne. Fra venstre: Egil Braaten (Hæhre Entreprenør), Dag Strøm (Pon Equipment), Frank Ole Sørensen (Hæhre & Isachsen Maskinutleie) og Pål Brandvold (Pon Equipment).
Pon sidetippskuffe er produsert på Pon Equipments sveiseverksted på Berger (Pon Euipments hovedkontor i Lillestrøm kommune, Viken). Pon sidetippskuffer er produsert for tunneldrift. Fra venstre: Pål Brandvold i Pon Equipment og Frank Ole Sørensen i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.
Powered by Labrador CMS