- Det siste året har bestått av overraskende mange forespørsler etter utslippsfrie maskiner, så nå tar vi tak, sier daglig leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie AS, som har bestilt seks Zeron-gravere.

Ekspert Maskinutleie har bestilt 6 Zeron-maskiner

Utleieselskapet har bestilt seks utslippsfrie gravemaskiner (Zeron) fra Nasta; to stk. ZE85, to stk. ZE160 og to stk. ZE210.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- De siste årene har det vært et markant skifte i markedet, og utviklingen av utslippsfritt utstyr til bygg og anleggsbransjen har vært betydelig. Som et av Norges største selskap innen masseforflytningsmaskiner, har vi merket økt etterspørsel etter elektriske maskiner og utstyr. Det siste året har bestått av overraskende mange forespørsler, så nå tar vi tak, sier daglig leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie AS.

Sæter har signert avtale for seks nye utslippsfrie anleggsmaskiner fra Nasta AS som er den største enkeltstående kontrakten på elektriske anleggsmaskiner som Nasta har fått til dags dato.

Ekspert Maskinutleie AS har bestilt to Zeron ZE85 (nærmest) og to Zeron ZE160 (bak). Bildet er fra det utslippsfrie anleggsprosjektet Oslo kommune gjennomfører i Olav Vs gate.

Handelen består av to stk. ZE85, to stk. ZE160 og to stk. ZE210. Handelen er med forbehold av at søknaden om Enova-støtte godkjennes. Basen for de utslippsfrie maskinene skal være Ekspert Maskinutleie sin avdeling i Drammen.

Elektrisk satsing i utleiemarkedet

Vegard Gultvedt er key account manager for konsernkundemarkedet hos Nasta.

- Det er slik i markedet i dag, at ikke alle kan eie elektriske maskiner. Derfor et det ekstra hyggelig at flere av våre kunder i utleiesektoren tar initiativ og satser på utslippsfrie løsninger, sier Vegard Gultvedt, key account manager for konsernkundemarkedet hos Nasta.

- Det blir både interessant og spennende med Ekspert Maskinutleie AS som en ny storkunde. Vi ser frem til et videre samarbeid med dem. I tilskudd til andre aktuelle aktører på utleie satses det friskt i et spennende marked og vi i Nasta er veldig glade for å kunne tilby løsninger for morgendagens byggeplasser, sier han.

Utleieselskapet har også bestilt to Zeron ZE210 som er under utvikling hos Nasta i dag.

Zeron ZE210 er under utvikling

Det er Nasta Spesialproduksjon i Larvik, samt EAC European Application Centre GmbH i Tyskland som vil utvikle og produsere maskinene.

ZE85 og ZE160 er maskiner som er ute i markedet i dag – blant annet på det mye omtalte prosjektet i regi av Oslo kommune med utslippsfri byggeplass i Olav Vs gate.

ZE210 er under utvikling hos Nasta i dag.

ZE85 er batteridrevet, mens ZE160 og ZE210 drives med batteri og/eller kabel.

Den største Zeron-maskinen, ZE350 drives kun med strømkabel.

Se spesifikasjonene på maskinene her (Nasta-side).

Utleieselskapet

Ekspert Maskinutleie AS ble startet i 1998, og har i dag over 800 maskiner og til sammen mer enn 2900 unike objekter.

Selskapet omsatte for 190 millioner kroner i 2019, og har sju avdelinger med til sammen 57 ansatte.

De leverer maskiner til hele Norge. Selskapet er 50% eid av Ekspert Gruppen og 50% eid av Hæhre & Isachsen Industri.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS