Bilde fra Anleggsmessa 2017 på Sørlandet Travpark.
Bilde fra Anleggsmessa 2017 på Sørlandet Travpark.

Klart for Anleggsmessa Sør

Til helgen blir det anleggsutstilling på Sørlandet Travpark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vi tok en oppdatering med Ingvar Ludvigsen, messeansvarlig på Sørlandet Travpark, for å få siste status.

- Det ser greit ut. Vi har ca. 60 utstillere. Dessverre har vi mistet en del, men det har også kommet til noen nye, og totalt er vi fornøyd, sier Ludvigsen.

Spesial-opplegg

Grunnen til frafallet er selvfølgelig covid-19. Ludvigsen sier han har full respekt for bedriftene som har valgt å avbestille. Samtidig føler han at arrangøren i samråd med kommuneoverlegen i Kristiansand har utviklet et konsept som ivaretar smittevernet på en god måte.

- I samråd med kommuneoverlegen har vi estimert at folk i snitt er inne i én time. Det vil si at vi slipper inn 200 nye hver time, og alle må reservere en plass. Personell og utstillere teller ikke i de 200, som er i henhold til regelverket, sier Ludvigsen.

Maks totalantall som kan komme inn mens utstillingen er åpen fredag 25. september (11-18) og lørdag 26. september (10-17), er 3000 personer. Det er mulig med «drop-in» også, men uten forhåndsbokning risikerer man å måtte vente litt. En uke før utstillingen hadde arrangøren registrert 700 uttatte billetter, og 60% av disse fra mennesker utenfor Sørlandet. Ludvigsen sier at det kanskje ikke høres så mye ut, men han føler det er ganske bra.

Når messen starter på fredag, kommer det også noen skolelever fra Byremo vgs og Sam Eyde vgs. Begge disse skolene har bygg- og anleggsteknisk utdanning.

I 2017 var det 1700 besøkende til stede, men den gang måtte de besøkende betale for å delta. Denne gangen er det gratis å komme som besøkende.

Velger å avstå

Av de som har valgt å ikke delta, er det mange maskinleverandører. Se messekart og utstillerliste nederst i saken.

- Det er kjedelig, men man må ha respekt for bedriftenes valg. Men vi kunne aldri gjort dette uten å få godkjenning til det, og kommuneoverlegen har vært her to ganger for å gå gjennom hvordan vi skal gjennomføre det. Vi lager en egen video som viser hvor man for eksempel finner håndspritstasjoner», eller hvor man kan hente seg et gratis munnbind om man ønsker å bruke det, sier Ludvigsen.

- Føler du at det er riktig å gjennomføre dette?

- Ja, jeg føler det, men forstår spørsmålet. Det er kommuneoverlegen som har lagt føringene for hvordan dette kan gjennomføres. Vi ligger inntil dyreparken som hadde 18.000 besøkende hver dag i juli, og uten at det er kjent at noen ble smittet der. Jeg har full respekt for bedriftene som har valgt å la være å komme, og noen av de har også vært kritiske. Samtidig har jeg også fått veldig mange positive tilbakemeldinger for at vi faktisk gjennomfører dette, sier Ludvigsen.

Som et resultat av omstendighetene, tror Ludvigsen at årets messe blir annerledes med enda mer fokus på fag. Det sosiale er begrenset til en sammenkomst mellom utstillerne fredag kveld.

Utstillerkart på Anleggsmessa Sør 2020.
Utstillerkart på Anleggsmessa Sør 2020.
Powered by Labrador CMS