Forretningsutvikler Jone Ølberg og konsernleder i Naboen AS, Nina Aasland, ved en av sine nye Oxygen-merkede Manitou 200 ATJe.
Forretningsutvikler Jone Ølberg og konsernleder i Naboen AS, Nina Aasland, ved en av sine nye Oxygen-merkede Manitou 200 ATJe.

Naboen skal bli fossilfrie innen 2030

Maskiner, biler og lastebiler skal være fossilfritt drevet hos utleieselskapet innen den tid.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Hele vår produksjon skal i tiden framover baseres på «grønne» og bærekraftige løsninger, sier konsernleder i Naboen AS, Nina Aasland.

Naboen AS

Etablert i 1996

9 lokasjoner i Norge

Omsetning 2019: 370 mill. kroner

Antall ansatte: 96

Personløftere: 1600 enheter

Anlegg: 591 enheter

Utleieflåten: 11.000 enheter

Sammen med forretningsutvikler Jone Ølberg, kan hun stolt vise frem sju splitter nye elektriske bomlifter av typen Manitou 200 ATJe.

- Vi ønsker å gjøre det vi kan for å bidra til å nå FNs klimamål for 2030, sier Aasland.

- Nye investeringer skal være i elektriske maskiner og fossilfritt utstyr, der det er mulig og forsvarlig å framskaffe slike. Alle våre firmabiler skal være elektriske innen 2025. Trekkbiler og lastebiler skal være fossilfrie innen 2030. Også vår bygningsmasse skal utformes for å ivareta en effektiv produksjon på en miljøvennlig og bærekraftig måte.

I 2017 investerte Naboen i tre helelektriske 38 meters bomlifter. Selskapet vil med høstens store investering hos Manitou gjøre miljøsaken som en av selskapets store satsinger.

- Vi skal bli Norges Beste Nabo! Det er vår visjon i absolutt alt vi gjør. Den håper vi skal drive oss inn i en fossilfri og samfunnsmessig lønnsom framtid, sier Aasland og Ølberg.

- Flaggskipet i vår innovasjon er Oxygen-merket, maskiner med lavt eller null utslipp. Investeringen fra vår gode samarbeidspartner Naboen, viser at vi beveger oss i riktig retning. Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med drømmeteamet i Naboen - for tilliten og entusiasmen vi deler for å gjøre vår felles virksomhet mer bærekraftig og miljøvennlig, Alain Becque, VP Global Fleet Sales i Manitou, i en pressemelding fra Naboen.

Powered by Labrador CMS