Anleggsmessa Sør i Kristiansand på Sørlandet Travpark i september var eneste utendørs messe i 2020. Mineralteknikk var på plass og viste Portafill MR-6 for første gang i Norge. Fra venstre er teamet: Marius Torgersen, Rune Grønvold, Sindre Byremo og Arne Kenneth Øvstebø. Foto: Klaus Eriksen

Kanonår for Mineralteknikk

Tross covid-19-pandemien går Mineralteknikk AS ut av 2020 med 20% vekst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Daglig leder Arne Kenneth Øvstebø sier at selskapet ble skeptiske på vårparten for hvordan dette året skulle gå. Flere store firmaer «frøs» nemlig investeringene på ubestemt tid på grunn av usikkerheten rundt covid-19.

- Dette gjorde nok at vi og bremset litt, og gjorde oss klare til eventuelt å reversere satsing, lager og andre kostnader. Jeg tror det at vi har store tunge leverandører bak oss, som Terex, Portafill og Arjes, gjorde at vi fortsatte å levere maskiner som tidligere planlagt. Vi har også et utrolig godt team med svært høy kompetanse som jeg tror våre kunder verdsetter høyt og benytter seg av, sier Øvstebø og legger raskt til videre:

- Maskiner kan alle få tak i, men kompetanse vokser ikke på trær. Det krever lang erfaring.

Terex Finlay i hovedsetet

Etter at Mineralteknikk overtok TerexFinlay i 2018, har selskapet opplevd kontinuerlig vekst. I en pressemelding skriver Mineralteknikk at Terex er verdens største produsent av mobile knuse- og sikteverk. Produsenten har levert over 9000 maskiner på verdensbasis i over 60 år.

Serviceleder Sindre Byremo i Mineralteknikk AS klargjør to nye maskiner på lageret. Begge skal leveres like etter nyttår. Foto: Mineralteknikk

- Vi ser nå at flere og flere kunder velger å gå for vel gjennomprøvde produkter, med et fantastisk apparat rundt både deler og service. Dette er nøkkelen for god, lønnsom og stabil drift. Videre ser vi og at overvåkningssystemet T-Link på maskinene er svært verdifullt både for oss som leverandør og for kunden. Da har alle full kontroll på hvor maskinen er, og hva den gjør. Vi har dette inkludert i 7 år på alle maskinene uten ekstra kostnad, sier Østebø.

Satser på fremtiden

- Vi vil fortsette å investere i fremtidig vekst og satser videre på nye produkter, fantastiske kollegaer og andre strategiske vekstområder, sier Øvstebø.

- Vi tar mål av oss å bli en solid og respektert leverandør i mineralbransjen fremover. Som de fleste har fått med seg, satses det stort på mineralutvinning i Norge i fremtiden og vi skal være med på dette.

Nyheter i 2021?

Øvstebø sier videre at 2021 blir uten tvil firmaets desidert mest spennende år.

- Vi kjenner det kribler litt overalt, sier Øvstebø uten å røpe mer.

Kort om Mineralteknikk: Etablert i 2014. Hovedfokus er å levere kompetanse og produkter til mineralbransjen. Eneimportør i Norge for TerexFinlay, Portafill og Arjes. Hovedkontoret ligger på Ålgård, med avdelingskontor i Holmestrand.

Powered by Labrador CMS