Doosan DX57W-7, 5-tonns hjulgraver lansert i januar 2021. Foto: Doosan

Doosan 5-tonner på hjul

Doosan er klar for lansering av nok en ny modell i 7-serien av anleggsmaskiner, 5-tonns hjulgraveren DX57W-7 som er utstyrt med Steg V-motor.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nye 5-tonneren avløser forgjengeren Doosan DX57W-5 som har vært på plass i sortimentet hos importør Rosendal Maskin AS i noen år.

- Vi har fått beskjed om at nykommeren i serie-7 vil være klar for Norge i 2. kvartal. Det er en maskin vi kjenner godt og som i tillegg til Steg V-motor har fått oppgradert hytte, bedre førerkomfort, er drivstoffgjerrig og har flere valgmuligheter når det gjelder utstyr. I tillegg fås maskinen også med tvillinghjul, noe som er meget populært blant brukerne idet stabiliteten økes, sier daglig leder Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin.

Allsidig bruk

Som standard i hytta er stereoanlegg med bluetooth inkludert, sammen med USB-lader. Etter ønske tilbys også montering av 360 graders overvåkningskamera med automatisk varsling dersom noe beveger seg i kritisk sone rundt maskinen. Det er videre lagt vekt på at føreren enkelt kan finjustere sete og ratt for å finne sin riktige posisjon og få god tilgang til alle instrumenter i hytta.

I tillegg til vanlige grave- og overjordsjobber, fremhever produsenten at hjulgraveren også kan benyttes for lasting av utstyr i biler eller til flytting av rør- og materialer på arbeidsplassen. Montert overvåkningssystem varsler automatisk overlast.

Tekniske data

Hjulgraveren er utstyrt med Doosan D24 Steg V-motor på 42,5 kW (57 hk) v/2400 o/min. Maks hastighet oppgis til 30 km/t. Standard skuff er på 0,175 m3, og avhengig av utstyr varierer maskinvekten fra 5790-5920 kg. Med 1,9 meter bom er gravedybden 3795 mm, rekkevidde 6400 mm rett frem og 6170 mm oppover.

Hjulbredden er 2100 mm, høyden 1920 mm og lengden 2855 mm. Maskinen har en løftekapasitet på 1,2 tonn til 5 meter.

Powered by Labrador CMS