ILLUSTRASJONSBILDE. Det er stjålet GPS-utstyr fra en Cat 336 i Lørenskog kommune i helgen. Maskinen er samme gravemaskinmodell som den det ble fjernet utstyr på i Lørenskog. Bildet er fra Caterpillars testsenter på Malaga.
ILLUSTRASJONSBILDE. Det er stjålet GPS-utstyr fra en Cat 336 i Lørenskog kommune i helgen. Maskinen er samme gravemaskinmodell som den det ble fjernet utstyr på i Lørenskog. Bildet er fra Caterpillars testsenter på Malaga.

Maskinen var ikke stjålet

- Jeg sitter i graveren nå, den er ikke stjålet, sier bedriftsleder Frank Wilhelmi til AT.no, etter at vi omtalte at den var stjålet.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av helgen ble maskinstyringssystemet til Wilhelmis nesten nye Cat 336 gravemaskin stjålet. Mandag 1. februar ble politiet varslet.

I politiets logg ble det notert at selve gravemaskinen var stjålet, ikke at det var maskinstyringen som var fjernet. At slikt utstyr blir stjålet fra gravemaskiner er som kjent særdeles vanlig i Norge.

Så med politiets hjelp, ble saken litt mer spektakulær enn det skulle ha vært. AT.no ringte sågar politiets etterforsker for å sjekke om det virkelig var en Cat 336 gravemaskin som var stjålet, da prisen som sto i loggen og som ble referert på rb.no var i laveste laget - 400.000 kroner pluss moms. Vi fikk bekreftet at det stemte med det som var meldt inn av politiet i dag tidlig.

Men så viste det seg altså å være en misforståelse - det var ikke gravemaskinen, men maskinstyringen som var stjålet. Wilhelmi mener prisen for utstyret er ca. 300.000 kroner uten mva.

Frank Wilhelmi har tre gravemaskiner i selskapet Wilhelmi AS, med tilhold i Eidsberg. Selv om det mangler GPS-utstyr i den nyeste gravemaskinen på anleggsplassen han arbeider på i Lørenskog, bruker han den i dag.

- Jeg kan ikke la den stå. Den må brukes. Jeg grovgraver med denne og så brukes en av de andre maskinene mine her til å ta GPS-gravingen, sier han.

Han regner med at det kan bli vanskelig å finne skjermen, antennene og styringsboksen som ble stjålet, og anslår at nytt utstyr kan være montert om et par uker.

Inntil det skjer, graver han han på gamlemåten.

Under er omtalen av tyveriet slik det opprinnelig ble omtalt på AT.no:

Politiet på Romerike opplyser til Romerikes Blad at det i løpet av helga har vært et tyveri fra Gamleveien 3 i Lørenskog kommune (Viken).

- Det er en gravemaskin av typen Caterpillar 336 som er stjålet. For meg ser det ut som en stor maskin, som det antakelig har tatt tid å få med seg, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen forteller at de så langt ikke har mye å gå etter. De ber derfor publikum om tips i saken.

Powered by Labrador CMS