FRA ANLEGG: Kjell Kåre Espedal (t.v.) og Jarle Kleppan har mange år bak seg i anleggsbransjen. Nå går de inn i ledelsen i Norwegian Agro Machinery AS som blant annet har Claas på programmet.
FRA ANLEGG: Kjell Kåre Espedal (t.v.) og Jarle Kleppan har mange år bak seg i anleggsbransjen. Nå går de inn i ledelsen i Norwegian Agro Machinery AS som blant annet har Claas på programmet.

Anleggsveteraner inn i Norwegian Agro Machinery

CLAAS: Ringrevene Jarle Kleppan med fortid fra Pon Equipment AS og Kjell Kåre Espedal fra Hesselberg Maskin AS, går inn i ledelsen hos Claas-importør Norwegian Agro Machinery AS.

Publisert

Kleppan var tidligere salgsdirektør i Pon Equipment, mens Espedal har hatt roller som salgssjef og produktansvar i Hesselberg Maskin. Felles for begge er at de før tiden i anleggsbransjen, hadde lange perioder hos importører av traktorer og landbruksutstyr. De jobbet også sammen i en periode i Felleskjøpet tidlig på 2000-tallet.

Jarle Kleppan er allerede i gang som COO hos Claas-importøren, og blir daglig leder i Norge fra nyttår. Fra 31. mars i år ble det også klart at det norske selskapet (til den danske hovedeieren) skifter navn til Norwegian Agro Machinery AS (NAM), og innlemmer Lena Maskins ni avdelinger som egne NAM-avdelinger. Totalt har NAM ca. 100 ansatte. I tillegg kommer 20 andre forhandlere.

- Dette er en spennende jobb i det kanskje mest spennende selskapet innen traktorer og landbruksmaskiner i Norge akkurat nå. Vi er i en utfordrerposisjon på traktor, og skal videreutvikle forhandlernettverket i Norge. Det er også hyggelig være tilbake i bransjen, sier Kleppan som også har bakgrunn fra AK Maskiner AS.

Kjell Kåre Espedal begynner 1. mai som salgssjef for de nevnte ni egeneide avdelingene. Disse ligger hovedsakelig på Østlandet, samt to i Trøndelag. Når han bytter jobb, skjer det på dagen 10 år etter at han begynte hos Komatsu-importør Hesselberg Maskin.

- 10 år er ganske anstendig i et selskap. Da jeg ble kontaktet av Norwegian Agro Machinery og fikk høre om fremtidsplanene, følte jeg at tiden var inne for nye utfordringer. Jeg kommer til å bli en mer operativ salgssjef, og vil være mer ute sammen med selgerne. Det gleder jeg meg til, sier Espedal som har vært både hos Felleskjøpet og Eikmaskin tidligere.

Powered by Labrador CMS