INSPIRASJON: Daglig leder Ernst Vidar Hansen (t.v.) og driftssjef Jan Are Karlsen fra Bergneset Pukk & Grus AS fra Storsteinnes, på vaskeseminaret til Mineralteknikk på Gardermoen i november.

Bergneset Pukk & Grus: - Vi tjener penger på dette

GARDERMOEN: Bergneset Pukk & Grus AS fra Storsteinnes i Troms skaffet seg det lille mobile Terex Washing System-anlegget M1700 for tre år siden. Det går for full maskin fra juni til frosten kommer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vaskeanlegget jafser i seg masser fra store hauger med 0-22, og vasker ut mellom 200 og 400 tonn på ett skift. Dette er fullt salgbare masser. Mye blir strøsand, og i tillegg får de god og støvfri grøftepukk som også er populær vare. Og masser å vaske er det ikke mangel på, mange hundre tusen tonn ligger og venter etter mange års drift.

- Kalkylene viser at vi tjener penger på dette, og vaskingen går for fullt fra juni til frosten kommer på høsten, sier daglig leder Ernst Vidar Hansen som var på vaske-seminaret til Mineralteknikk sammen med kollega og driftssjef Jan Arne Karlsen.

De var spesielt ute etter alternativer til å behandle det som blir finstoffet etter vaskingen, altså fra 0-1,5 mm. I dag havner dette i basseng og må håndteres deretter, noe som er litt tungvint.

Powered by Labrador CMS