GIS BORT: Hilde Mælen-Melhus skrev til Lindland Maskin og spurte om de hadde biler som kunne gis til det ukrainske forsvaret. Nå skal den godt brukte Toyotaen ut til fronten i det krigsherjede landet. Foto: Lindland Maskin

Blir ukrainsk militærbil

GIR BORT: Lindland Maskin pensjonerte den gamle Toyota HiLux-en for noen uker siden. Nå skal den bli militærbil i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Rett før påske fikk daglig leder Sigve Lindland i Lindland Maskin en mail fra Hilde Mælen-Melhus fra Lindesnes. Hun var på jakt etter biler med firehjulstrekk som kunne gis vekk til de militære styrkene i Ukraina.

– Dette var en veldig grei måte å bli kvitt en gammel bil, og samtidig er det gøy å kunne hjelpe til litt, sier Sigve Lindland.

Litt fiks

Toyotaen har sett sine glansdager, men det er fortsatt litt bil igjen. Før den ble hentet var den innom verkstedet til Lindland for å fikse bremser og litt andre småting som gjorde den litt bedre enn den var.

GOD IDE: Sigve Lindland tente med en gang på ideen og er ikke fremmed for å gjøre det igjen. Foto: Lindland Maskin.

Det har gått så fort i svingene at Sigve Lindland og hans folk ikke rakk å fjerne reklamen fra bilen. Han tenkte igjennom det et par ganger, før han konkluderte med at det var greit at den forsvant med profileringen på.

– Hvis den kommer på TV fra Ukraina skal jeg leve godt med reklamen. Ukraina er jo et land vi alle støtter nå, sier han. Paradoksalt nok har bilen vært brukt av fjellsprengerne i Lindland Maskin, og er fortsatt profilert med det.

Femte tur

Etter planen skal denne sammen med tre andre biler kjøres nedover til Ukraina 7. eller 8. mai. For Hilde Mælen-Melhus blir den femte turen til Ukraina med hjelpeutstyr. Det er en 200 mil lang tur som pleier å ta tre dager.

– Vi har hatt mest fokus på å hjelpe det ukrainske forsvaret med å skaffe firehjulstrekkere. I tillegg har vi fylt opp bilene med klær som vi gir til Røde Kors og medisinsk utstyr som gis til det lokale helsevesenet, sier Hilde Mælen-Melhus.

Hun ble med for første gang sammen med en gjeng fra nabobygda Soknedal som trengte en ekstra sjåfør. Siden har det bare ballet på seg, og hun har samlet inn mye penger og utstyr i sin hjemkommune Lindesnes.

Sendte mail

Den gamle Toyotaen fra Lindland Maskin fikk hun etter at hun skrev en mail til de og flere andre firmaer som kunne tenkes å ha biler de skulle bli kvitt. Noen har respondert, mens andre har ikke svart.

– Jeg trodde vel ikke at vi skulle få noen biler, men hadde jo et håp. Hvis det er flere bedrifter som har biler de kan gi bort til dette formålet kommer jeg gjerne og henter, sier hun.

Ved siden av biler er det også et stort behov for aggregater.

Powered by Labrador CMS