GENERALEN: Kjartan C. Taranger er daglig leder i Sapio AS, og har holdt i trådene ved etablering av det nye messekonseptet. Foto: Bjørn E. Eriksen

Den nye Sapiomessen

AKSDAL: - Nær 5000 besøkende på to dager i strålende vær, fin avslutning med konsert og hyggelige tilbakemeldinger fra utstillerne. Nå går vi i gang med å planlegge en ny Sapiomesse neste år, men først skal vi evaluere årets messeopplegg og gjennomføring for å lære hva vi kan gjøre enda bedre neste gang.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

ANLEGG: Utleieselskapet Naboen Utleie AS har eget anlegg i Aksdal.
LANDBRUK: Eiksenteret har etablert seg med store lokaler i næringsparken.

Messegeneral Kjartan C. Taranger er høyt oppe etter at Sapiomessen i Aksdal Næringspark på Haugalandet i dagene 27.-28. august er vel i havn. Nyskapningen har gitt mersmak, og alt tyder på at Sapiomessen kan bli et fast årlig innslag, konkluderer han.

- Egentlig var Sapiomessen planlagt allerede i fjor, men ble avlyst på grunn av covid-19. Ideen om et eget arrangement kom etter at MEF (Maskinentreprenørenes Forbund) avlyste sin Haugesundmesse i fjor. Da vi gikk ut med invitasjoner meldte det seg 80 utstillere, men på grunn av covid-19 restriksjonene ble det avlysning i fjor, men vi gikk for ett års utsettelse. Lenge så det stygt ut også i år, men nå er kan vi fornøyd si at et nytt messearrangement er skapt, sier Taranger.

Lokalt tilsnitt

KRAN: I utkanten av messeområdet hadde Nordic Crane Vest AS rigget opp hele produktsortimentet på egen grunn.
VOLVO: Volvo har etablert eget servicebygg på området, men hadde også stands på messeområdet.

Sapioskolen driver omfattende undervisnings- og kursvirksomhet, og er eid av AOF Vestlandet. Virksomheten er også tett knyttet opp mot industrien i Tysvær kommune og på Haugalandet. Derfor gikk Sapio AS, Instruo AS, Marine Profile og H-Arena samlet ut for å vise hva man kunne få til på Aksdal Næringspark. Både Sparebanker Vest og Tysvær kommune ga full oppbakking.

ÅPNET: Ordfører Sigmund Lier, Tysvær kommune, sto for den offisielle åpningen og besøkte senere utstillerne.

- Vi ønsket å lage en messe basert på dugnad og lave kostnader for utstillerne slik at alle kunne få presentert sin bedrift. Mye av vår undervisningsvirksomhet er også rettet mot anleggs- og transportnæringene, og firmaer lokalisert i Aksdal. Med 70 utstillere og et program kombinert med presentasjon på utstillerstandene, underholdning med Kvednabekkjers og Gunslingers, trial-show med Karmøy Trial Klubb og en godt besøkt avslutningsfest mener jeg vi har lykkes, sier messegeneral Taranger.

Også Rutebilhistorisk forening var på plass med veteranbusser og tilbød turer i Tysværs naturrike omgivelser.

Tett lokalt samarbeid

Noe av nøkkelen med lokaliseringen til Aksdal er at mange av samarbeidspartnere også har egne anlegg og virksomhet i næringsparken der. Det gjelder blant annet entreprenøren Vassbakk og Stol, utleiefirmaet Naboen, Volvo, Eiksenteret, Haugsland/Nasta og Nordic Crane Kynningsrud.

Selve messeområdet var delt i fire utstillingsseksjoner: Transport, Maskin & anlegg, Haugsland/Nasta, øvrige leverandører samt et eget konsertområde.

Powered by Labrador CMS