Bilde fra Dyrsku'n 2013.
Bilde fra Dyrsku'n 2013.

Dyrsku’n 2021 er avlyst

- Det er umulig å ha et så stort arrangement i år, opplyses det fra arrangøren, Dyrsku'n Arrangement i Seljord.

Publisert Sist oppdatert

- På bakgrunn av en helhetsvurdering av situasjonen knyttet til covid-19, vurderer Dyrsku’n i samråd med kommuneledelsen det som umulig å gå videre med planleggingen av et så stort arrangement som Dyrsku’n. Dyrsku’n 2021 blir derfor dessverre avlyst, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Som ansvarlig arrangør kan vi av hensyn til alle parter tilknyttet Dyrsku’n ikke utsette avgjørelsen lengre. På nåværende tidspunkt er det dessverre en altfor stor usikkerhet til gjennomføring for alle de tusenvis som bidrar til Norges største folkefest. For oss er det avgjørende med et arrangement i kjent drakt, noe som er umulig i gjeldende situasjon, sier daglig leder i Dyrsku’n Arrangement, Geir Helge Espedalen, i Seljord.

- Innholdet i Dyrsku’n er summen av mange bidragsyteres innsats, og denne avgjørelsen påvirker mange. Dyrsku’n kommer tilbake i 2022, med et mer rikholdig program enn noen gang, til beste for norsk landbruk og matproduksjon, sier styreleder Aslak Snarteland.

Arrangøren har hatt «tett og god» dialog med ordfører Beate Marie Dahl Eide og kommuneoverlege Kine Jordbakke i Seljord kommune, som bekrefter at bildet fortsatt er uoversiktlig og fremtiden usikker omkring pandemien.

Ordfører Eide støtter Dyrsku’ns avgjørelse:

- Med et så omfattende arrangement som Dyrsku’n, måtte avgjørelsen tas nå, og jeg mener dette er den rette avgjørelsen nå for Dyrsku’n og Seljord. Det er trist for de svært mange som har både glede og nytte av arrangementet, at det ikke blir Dyrsku i år, og dette vil bli et stort savn. Ringvirkningene tilknyttet Dyrsku’n er enorme innen både handel, reiseliv og for lag og foreninger. Avlysingen påvirker hele seljordsamfunnet, og vi har flere arbeidsplasser som er helt avhengige av inntekter i forbindelse med Dyrsku’n, sier ordføreren.

Nå retter arrangøren, kommune og lokalsamfunnet blikket fremover mot 2022. Dyrsku'n 2022 holdes 9.-11. september.