NYHET: Jan-Helge Storvik (t.v.) og Tore Ibsen med Heatwork-nyheten MY9 mellom seg. Dette er en elektrisk teletiner.

Elektrisk nyhet

Standens minstemann var Heatworks største nyhet på NNBA.

Publisert Sist oppdatert

Bygg- og anleggsutstillingen i Tromsø var selvskreven for Narvik-produsenten Heatwork. Selskapet har produsert byggtørk, herdingsløsninger og ikke minst teletinere i mange år i Narvik. Nå er også en elektrisk variant på plass.

MY9 er en elektrisk (9kW) teletiner med 50 meter slange som holder til å dekke 28 m2 eller en 20 meter lang grøft. Den tiner ca. 50 cm i døgnet, oppnår 90 graders varme og kjøres på 400V (16A).

Nylig utviklet

Er man et sted uten tilgang på strøm, kan maskinen kjøres med strøm levert fra et lite dieselaggregat som bruker mye mindre diesel enn en teletiner med egen motor.

- Men det store med denne er fleksibiliteten. Denne kan man ha med seg bak i bilen og frakte rundt, sier Tore Ibsen som jobber med utvikling.

Han sier den nye «krabaten» er utviklet gjennom vinteren, og at det settes i produksjon i august/september. Målet er å ligge på rundt 100 enheter i året, men Ibsen sier at markedet bestemmer dette. Totalt produserer Heatwork rundt 600 enheter i året om man teller alle produktene til selskapet.

- Hvilke kunder tror du er mest aktuelle som kunder?

- Små entreprenører, folk i Statens vegvesen, kommuner og på byggeplasser, sier Ibsen.

Powered by Labrador CMS