En av nyhetene på Oktoberdager: Keestrack-mater for grov- og finknuste masser, matjord, sand, 0-500 mm sprengstein m.m. Kan lastes med 50 tonns hjullaster, 75 tonns gravemaskin eller stor grovknuser. Matervolum 15m³ og lastebredde 5 meter. Kapasiteten er opp til 600 m³/time/ 1000 tonn/time avhengig av type materiale. 100% elektrisk drift av mater og belter

Elektriske Oktoberdager hos Fredheim Maskin

- Vi Fredheim Maskin AS har nå tatt valget med å fjerne dieselmotoren helt fra maskinen på storparten av modellene, skriver Fredheim i en melding i forbindelse med selskapets årvisse Oktoberdager (demodager).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Årets Oktoberdager er 21.-23. oktober, på Fredheims anlegg i Spydeberg og på et demoområde i nærheten. 2500 tonn, fordelt på over 60 stk. knuseverk, sikteverk og stackere (transportbånd) vises. En stor del av disse vises i drift.

- Det er største samling av slikt utstyr i Europa, opplyser Fredheim Maskin.

Dette vises:

  • 3-trinnsknusing med sikting og opplag. Kjeft-, spindel- og konknuser i lukket krets, og stacker fra 12-31 meter.
  • Strømteknologi: Batteridrift, nettdrift, avløftbar motor, én motor til flere maskiner.
  • Stage 5 motorteknologi
Vises: Opplagstransportør Keestrack S1e på belter. 3000 tonn/1800 m3 opplag (180grader) der svingfunksjonen er automatisk. Driftes elektrisk drift fra knuser/sikteverk eller nettstrøm.

Det arrangeres også kurs og digitale seminarer (krever påmelding) i regi av Fredheim Maskin i løpet av dagene.

Nyhetene på både knuseverk og transportbånd er elektrisk drevet.

- Det er gode grunner til at vi nå har fått Keestrack, Telestack og Neuenhauser til å ta motoren/svakeste leddet ut av maskinen. I utgangspunktet er det nærmest ingen god grunn for å beholde dieselmotoren på/i maskinen, så denne tas nå ut og bort. Vi oppfordrer våre kunder til å koble «Zero» modellene til nettstrøm for spart vedlikehold, lavere driftskostnad og 0-utslipp, skriver Fredheim videre.

Maskinene vil i stor grad bli utstyrt med kabel for både produksjon og forflytting eventuelt også med batteri. Ved å fjerne dieselmotoren, er maskinen i seg selv en nullutslippsmaskin.

Over 80% av alle Keestrack, Telestack og Neuenhauser som selges og leies ut via Fredheim Maskin, skal fra nå leveres uten innebygget dieselmotor.

- For kunder som fortsatt ønsker å ha motoren innebygget, kan dette fortsatt leveres til de som ønsker dette. De kunder som ikke har tilgjengelig nettstrøm, har vi nå utviklet beltegående motorpakker i ulike størrelser avhengig av størrelse og antall på maskiner som skal driftes, opplyses det.

- Vi er trolig også første maskinleverandør som gjør intern maskinforflytting med maskinvekter opptil 100 tonn med nullutslipp og null motorstøy - og med høyest andel/antall av elektriske tyngre maskiner, skriver Fredheim.

Maskinlisten på demodagene:

Sandvik: UJ440, US440i, UH440i, QJ341, QH332DDHS, QA441

Keestrack: B7e, B5e, H7e, H6e, H4e, R3e, K7e, K6e, K5e, K4e, K3e, C6e, S5e, S1e, W4e, W7e, A serie og M serie

Telestack: TCL1031 EL, TC621REV EL, LF520REV, 6000T, WD30

Neuenhauser: 2F Stjernesikt EL, NH6020 Trommelsikt EL

Rammer: Ulike størrelser pigghammer

McQuaid: RB42S Hammerbom

Powered by Labrador CMS