KAIPROSJEKT: Repstad Anlegg i arbeid med ny fergekai i Moss.

Endúr kjøper Repstad Anlegg

Endúr ASA har inngått en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene i Repstad Anlegg AS for å øke sin tilstedeværelse innen infrastrukturtjenester.

Publisert Sist oppdatert

– Repstad representerer en utmerket strategisk passform med Endúrs eksisterende virksomheter og vil både utvide vårt fotavtrykk innen marin infrastruktur og gi muligheter for samarbeid og inntektssynergier innen flere områder. Vi er spesielt imponert over den kommersielt orienterte organisasjonen som Repstads ledelse har innpodet, sier Jeppe Raaholt, administrerende direktør i Endúr.

Repstads ledergruppe, vil fortsette i sine eksisterende stillinger etter oppkjøpet.

Om Repstad

Repstad består av Repstad Anlegg AS og dets heleide datterselskaper; Breakwaters AS, Agder Marine AS, Sandås Anlegg AS og Leif Hodnemyr Transport AS. 

Repstad og Endúr

  • Repstad er en norsk infrastrukturentreprenør med ca. 200 ansatte
  • Spesialisert innen marine tjenester, kaier & havner og grunnarbeider
  • Repstad blir kjøpt opp av Endúr
  • Transaksjonen er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet

Repstad er en norsk infrastrukturentreprenør, spesialisert innen marine tjenester, kaier & havner og grunnarbeider. 

Repstad har totalt rundt 200 ansatte. Repstad Anlegg AS og det store flertallet av datterselskapene har hovedkontor i Agder fylke i Sør-Norge, som er en region hvor Endúr har en «mer begrenset tilstedeværelse i dag».

– Vi ser et stort potensial innenfor Endúrs nisjemarkeder og har et matchende syn på hvordan vi best kan skape aksjonærverdier som spesialentreprenør. Endúr representerer en foretrukket kjøper for oss, sier Lars Gunnar Andersen, styreleder i Repstad.

Finansiering

Kjøpet er fullfinansiert med en treårig lånefasilitet på 100 millioner kroner fra SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 SMN, en selgerkreditt på 50 millioner kroner med forfall 30. juni 2026 og 167 millioner kroner i vederlagsaksjer. 

Transaksjonen forventes gjennomført i begynnelsen av desember og er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet og visse vanlige betingelser.

Powered by Labrador CMS