FØRSTE: Den første samlingen for skogsoperatørlærlinger samlet 50 deltakere.

Første samling for «skogs-lærlinger»

BIRI: I november ble den første samlingen for skogsoperatørlærlinger arrangert.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

PRIS: Fra prisutdelingen. Jørn Lileng (f.v.), Velg Skog, lærling Vilde Komperud, prisutdeler Terje Varli, styreleder i MEF Skog og lærling Johannes Øverleir.

Den ble holdt på Skogkurs Honne på Biri (Innlandet) og samlet 30 lærlinger fra hele landet. På tidspunktet samlingen ble gjennomført, var det totalt 59 skogsoperatørlærlinger. Fem av dem er jenter. (1. og 2. år).

På samlingen delte også organisasjonene Velg Skog og MEF Skog (Maskinentreprenørenes Forbund) ut priser til årets lærlinger.

Til «topps» gikk Vilde Komperud som kjører for Aaberg Jord & Skog DA i Valdres. Hun fikk 5000 kroner og diplom for sin flotte innsats som maskinfører hos sin lærebedrift. 5000 kroner og diplom ble det også til Johannes Øverleir som kjører på lærlingelaget til Mosjøen videregående skole. Han er blitt en veldig god og ansvarlig skogsoperatør, heter det i begrunnelsen.

– Samlingen ble meget vellykket, og en artighet er at det ble satt opp en minibuss fra Mosjøen som plukket opp lærlinger sørover til Biri. Det ligger i kortene at vi ønsker å holde en samling for skogsoperatørlærlingene hvert annet år, sier fagsjef Bjørn Lauritzen, MEF Skog som sammen med Velg Skog og OKAB (Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene).

KVINTETT: Jentekvintetten på samlingen. Jenny Esbjørnsen (f.v.), Andrea Olava Simonsen, Vilde G. Komperud, Mari Gladhaug og Anne Olsen.

.

Powered by Labrador CMS