OVERREKKELSEN: Med håndtrykk mellom Rosendal Maskins Thor Arild Haga (t.h) og avdelingsleder Alfred Bakken i Utleiesenteret på Gardermoen, overtas den nye JCB 525-60 EL teleskoptrucken.
OVERREKKELSEN: Med håndtrykk mellom Rosendal Maskins Thor Arild Haga (t.h) og avdelingsleder Alfred Bakken i Utleiesenteret på Gardermoen, overtas den nye JCB 525-60 EL teleskoptrucken.

Fra messe til JCB-levering

ROSENDAL MASKIN: - Det gjør godt å treffe folk igjen, men jeg tar også med glede noen timer fri for å delta i en viktig maskinoverlevering.

Publisert

Thor Arild Haga som populært også lyder navnet «Karl», forlot Rosendal Maskin-standen på Arctic Entrepreneur noen timer etter åpningen og satte kursen mot Utleiesenterets Gardermoavdeling. Sammen med en solid stab fra Rosendal Maskin hadde han gleden av å delta i overrekkelsen av JCBs nye 525-60 EL teleskoplaster til Utleiesenteret.

Full opplæring

– Der ble maskinen gjennomgått i detalj, kombinert med instruksjon og opplæring av Utleiesenterets folk. Vi hadde bare tiden og veien for dagen derpå fortsatte Utleiesenterets opplæringen i egen regi. Entreprenør Arne Olav Lund AS er første leietager, og den elektriske JCB-teleskoplasteren ble satt i drift i Oslodistriktet noen dager senere. Utleiesenteret har i tillegg også bestilt nok en JCB 525-60 EL som skal leveres etter Vei og anlegg i mai, forteller Haga.

Den nye el-teleskoplasteren har en løftekapasitet på 2,5 tonn til 6 meters høyde og driftstiden er 4-8 timer avhengig av bruken. Maskinen er utstyrt med lithium ion batteri (24 kWh) som har ladetid på 8 timer, men som kan hurtiglades på to timer og også tåler «klattlading» mellom øktene. Teleskoplasterens lengde er 4 meter, høyden 1,89 m og bredden 1,84 meter. Vekten er på 5,2 tonn og svingradiusen 3,7 meter.

JCB E-TECH

Dagen etter overleveringen var Haga på plass sammen med kollegaene på Rosendal-standen på Arctic Entrepreneur, hvor de på relativt begrenset plass viste en Doosan dieseldrevet minigraver og JCB el-drevet minidumper.

- Det er mye prat om el-drift på maskiner, og JCB har aktualisert temaet ytterligere etter at de lanserte sitt JCB E-TECH opplegg. På kort tid har JCB, i tillegg til el-teleskoplasteren, også fått frem el-drevet minigraver, el-sakselift og små el-dumpere på belter og hjul. Mer kommer, men parallelt er det også de større maskinnyhetene fra våre leverandører som er i skuddet, sier Haga.

Powered by Labrador CMS