LEDELSEN: KIM-prosjektteamet med Sontheim- og Hatz-spesialister er samlet ved Hatz hovedkvarter. Teamet ledes av Brune Sontheim (høyre) og Dr. Maren Hellwig (t.v) som har ansvaret for digital forretningsutvikling i Hatz.

Fremtidig motorvedlikehold

UTVIKLING: På tampen av fjoråret innledet motorprodusenten Hatz og Sontheim Industrie Elektronik fellesprosjektet KIM –forkortelse for kunstig intelligens for motorvedlikehold.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Sammen skal partnerne utvikle digitale løsninger slik at motorer selv kan forutsi og automatisk varsle om vedlikehold, og selv be om riktig service.

Selskapenes mål for samarbeidet er å være pionerer i utviklingen av algoritmer ved hjelp av kunstig intelligens. Sammen vil de å utvikle digitale produkter og tjenester for det mobile maskinmarkedet. Motorer med deres kunstige intelligens vil autonomt kunne be om nødvendig vedlikehold, bestille reservedeler og servicekapasitet. Dette vil øke maskinenes tilgjengelighet og redusere eller unngå ikke planlagt nedetid, skriver partnerne i en melding.

KIM-prosjektet støttes med maksimalt tilskudd (50%) av det samarbeidende forskningsprogrammet til den bayerske delstatsregjeringen i Tyskland.

Powered by Labrador CMS