TROMMELSIKT: Neuenhauser NH6020 elektrisk trommelsikt i aksjon. Den 5,5m lange og 2m brede siktetrommelen med innvendig medbringer er utstyrt med 20x20 sikt til sikting av jord og kompost. En smart hydraulisk justerbar rengjøringsbørste holder sikteåpning åpen selv om massen er bløt og klebrig.

Grønnere sikteverk fra Neuenhauser

Neuenhauser-forhandler Fredheim Maskin har oppgradert sitt utvalg av mobile sikteverk med flere elektriske løsninger. Nå er de første, «grønne» siktene levert til kunder i Norge.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Neuenhausers første elektriske stjernesikt med avløftbar motorpakke ble i april levert til vår gode kunde Nordic Garden, sier Gerjan Webbink i Fredheim Maskin.

STJERNESIKT: Her vises SuperScreener 2F elektrisk stjernesikt i aksjon. Verket er egnet for sikting av alle typer biomasse. Maskinen leveres i 2- og 3-fraksjoners utgave på belter og som semi-henger.

Stjernesiktens 55kW elektromotor kan kjøres 100% utslippsfri fra nettstrøm (125A) eller med strøm fra en John Deere 110kVA avløftbar strømgeneratorpakke.

– Maskinen som er levert, 2 fraksjoner (2F) stjernesikt, sikter kvalitetstorv og -kompost som hovedsakelig blir pakket i 40l-sekker. Det 6,9m lange stjernedekket er utstyrt med slitefaste 170mm PU-stjerner for å sikte fraksjoner mellom 0/10 og 0/15mm avhengig av turtall på stjerner, opplyser Webbink.

AVLØFTBAR: Konseptet med avløftbar strømgenerator har Neuenhauser utviklet etter modell fra tilsvarende løsning på Keestrack knuseverk.

En 1 meter forlenget XL-mater med volumøkning rommer 11m³ og har lav innmatingshøyde på kun 2,7m. Stor materkasse gir hjullaster tid for å kjøre bort massen til produksjonen.

Trommelsikt

I mars har også Norges første Neuenhauser NH6020 elektriske trommelsikt levert kunde i Tananger. Maskinen er i drift på Vestlandet hvor sikten sorterer kompost i fraksjon 0/20mm. Den leverte maskinen er av typen med en to akslet henger med VBG feste.

– Maskinen kan kjøres 100% utslippsfri fra nettstrøm (125A) eller «on board» 110kVA strømgenerator som er plassert under materkasse. På trommelsikt i king-pin -og beltegående utgave er strømgeneratoren avløftbar, sier Webbink.

PÅ INNSIDEN: Strømgenerator i Neuenhauser NH6020 elektriske trommelsikt.

Den 7m³ store materen har bratte sidevegger for å unngå «brobygging» av masse. Trommelsikt i beltegående- og king-pin-utgave kan utstyres med XL forlenget mater som rommer opp til 11m³.

Den 5,5m lange og 2m brede siktetrommelen med innvendig medbringer er utstyrt med 20x20 sikt til sikting av jord og kompost.

Utleie

– Elektriske NH6020 trommelsikt i VBG-utgave og 2F beltegående elektrisk stjernesikt med avløftbar strømgeneratorpakke har vi også tilgjengelig for utleie, opplyser Webbink.

Powered by Labrador CMS