MINDRE MASKINER: Trenger mindre dekkdimensjoner.

Gruvedekk i mindre dimensjoner

Dekkprodusenten lanserer dekk for borerigger under jord i mindre dimensjoner enn tidligere.

Nokian Tyres Armor Gard 2 Mine heter dekket som nå kommer i mindre dimensjoner på 9,00-20.

Der nede i dypet er det tøffe arbeidsforhold, og én av kvalitetene Nokian fremhever med Tyres Armor Gard 2 Mine er dets kuttmotstand, solide kjøreegenskaper og lang levetid.

Dekket har tidligere bare vært tilgjengelig i dimensjon 10,00-20. Med 9,00-20 kan flere kjøretøy benytte dekket.

- Nokian Tyres Armor Gard 2 Mine har allerede bevist verdien sin overfor kundene. Vi er svært fornøyd med å kunne introdusere denne nye dimensjonen som vil hjelpe enda flere gruvearbeidere å jobbe effektivt og trygt. Det er en totalt sett smidigere opplevelse med disse dekkene på kjøretøyet, sier Kimmo Kekki, Global Product Manager hos Nokian Heavy Tyres.

LANSERES: Nokian Tyres Armor Gard 2 Mine.

Bor dypere

Underjordisk gruvedrift stiller spesielle krav til dekkene. Skarpe steiner øker risikoen for dekkskade. Glatte steiner krever godt våtgrep. De trange områdene gir vanskelig fremkommelighet, og bare kompakte maskiner er i stand til å bevege seg fritt, skriver Nokian i pressemeldingen og legger til at Tyres Armor Gard 2 Mine innfrir på alle disse punktene.

- Dette er dekk man kan stole på, selv ved de mest utfordrende forhold under bakken, oppsummerer Kimmo Kekki.

Enda bedre beskyttelse mot risikoer under bakken

Nokian Tyres Armor Gard 2 Mine er vertikalt 25 prosent stivere i forhold til forgjengergenerasjonen av Armor Gard-dekk. I tillegg har det 12 prosent mer gummi i mønsteret. Mønsteret har dessuten blitt gjort bredere for å redusere kontakttrykket og gjøre dekket mer slitesterkt.

Vinduene maksimerer avkjølingen av dekkene og holdbarheten til rammen. Forbedringer av den innvendige fôringen maksimerer slitestyrken til slangen og løfter kvaliteten på Nokian Tyres Armor Gard 2 enda et hakk, melder Nokian.

Sist, men ikke minst, har selve dekket fått en mer rektangulær form som øker stabiliteten med opptil 25% i forhold til forgjengermodellen. Gjennom disse forbedringene gjør de allerede veletablerte dekkene det mulig å bore enda dypere – og bane vei i ukjent terreng.

Powered by Labrador CMS