EN REV PÅ KLIPPING: Daglig leder Morten Iversen i Elmaas poserer ved sitt nye produkt Robofox. Legg merke til hellingen maskinen kan jobbe i (til venstre i bildet).

Heavy duty robotklipper

GRØNT SAMARBEID: Kraftige beitepussere på el er nå tilgjengelig i Norge. Bak importen står maskinimportør Elmaas og Aase Landbruk.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Thaler-importør Elmaas og Aase Landbruk starter utvidet samarbeid og felles import på de grønne maskinene fra italienske Peruzzo.

Peruzzo er en familiebedrift med røtter tilbake til 1959. De er best kjent for proffe løsninger for vedlikehold av fotballstadioner og golfbaner. Men i de senere år har selskapet startet egen produksjon av selvgående/fjernstyrte beitepussere.

– De beltegående beitepusserne vil effektivisere vedlikeholdet langs norske veier. Og ikke minst gjøre jobben med lavt klimaavtrykk, sier daglig leder Morten Iversen i Elmaas.

Robofox, som maskinene heter, kommer som rene el-pussere, eller som hybrider. El-pusserne kan operere i tre timer uten stans på én ladning før batteriskifte gjøres i en håndvending. Hybrid-varianten har fremdrift på el og klipping/rydding på bensin (10 l tank).

Begge variantene kan jobbe i 50 graders helling. Maskinene er fjernstyrt (maks 300 meter), men kan også settes opp med GPS for å kjøre autonomt på faste områder.

Robofox-ene har en slagkraft på 2900 RPM, og selv det strieste kratt jevnes ifølge produsenten enkelt med jorden. Kuttebredde er 900 mm. Maks fremdrift er 6 km/t. Vekt ca. 600 kg.

Powered by Labrador CMS