Arne Kenneth Øvstebø, daglig leder i Mineralteknikk, har stor tro på hybride maskiner.
Arne Kenneth Øvstebø, daglig leder i Mineralteknikk, har stor tro på hybride maskiner.

Hybride knuse- og siktemaskiner

- Vi tror at andrehåndsverdien blir bedre på disse maskinene enn på fullelektriske maskiner.

Publisert

Mineralteknikk AS får nå inn de fleste maskiner fra Terex Finlay med Dual Power eller hybrid drift.

- Markedet er i endring og vi opplever en stadig økende etterspørsel etter elektriske sikte- og knuseverk. Våre maskiner har alltid motor om bord, slik vi er vant til fra før, men de kan også kobles direkte til nettstrøm eller til andre maskiner som har tilgjengelig strøm. En del anbud, spesielt offentlige, har krav om elektrisk drift. Med en hybrid maskin, dekker entreprenøren disse kravene, samtidig som maskinen enkelt kan driftes med motor og diesel til andre jobber, uten å måtte rigge om, sier Øvstebø.

- Vi i Mineralteknikk ser på dette som en fornuftig måte å møte krav til elektrisk drift på, da man også har motor tilgjengelig om du er i områder uten strøm. Vi tror og at andrehåndsverdien på disse maskinene er bedre enn fullelektriske maskiner uten «onboard» motor, da de favner om en større kundegruppe.

- Motorene våre er alltid Steg 5, og tilfredsstiller dermed alle krav til utslipp, så disse maskinene er driftsmessig, en «alt i ett» maskin driftsmessig, sier Øvstebø.

I løpet av 2021 fikk Mineralteknikk AS inn finsikter, grovsikter, finknusere og grovknusere som kan driftes elektrisk og dette fortsetter i 2022.

- Vi gleder oss spesielt til bestselgeren Terex Finlay 684 finsikt som kommer i løpet av sommeren med Dual Power utgaven, som den første i Norge. Vi har store forventninger om at denne vil fortsette med å være vår bestselger, sier Øvstebø.

Powered by Labrador CMS