Jubileumsmaskin til  Lågen Skogsdrift

Lågen Skogsdrift AS eies av brødrene Harald og Gunnar Evju. Dette er deres åttende Ponsse-maskin.

Publisert Sist oppdatert

Den 20.000. Ponsse-skogsmaskinen er ferdigstilt ved Ponsses fabrikk i Vieremä, Finland. Etter en markering 11. desember havner Ponsse Bear-skogsmaskinen med Ponsse H8-hogstaggregat hos den norske kunden Lågen Skogsdrift AS.

– Det er flott å se at maskin nummer 20.000 kommer til Norge, til en kunde som vi har et godt og langt samarbeid med. Markedet vårt her i Norge vokser og 2023 blir et nytt rekordår. Bear er en imponerende maskin og nå enda mer, med det nye H8-hogstaggregatet. Dette bidrar til at vi er sterke i de mest krevende hogstoperasjonene i Norge, sier Carl-Henrik Hammar, administrerende direktør Ponsse AB og Ponsse AS

Flere tiårs erfaring innen skogbruk

Lågen Skogsdrift AS eies av brødrene Harald og Gunnar Evju. Selskapet er lokalisert i Svarstad, på Sørlandet. Lågen Skogsdrift AS' driftsområde er Lågendalen og deler av fylkene Vestfold, Telemark og Buskerud. Harald og Gunnar Evju driver skogbruk annenhver uke.

Brødrene er langsiktige kunder for Ponsse, dette er deres åttende Ponsse-maskin. Harald kjøpte sin første Ponsse HS 15 i 1996. Han begynte å jobbe i skogen med motorsag allerede i 1978 og hans første skogbruksmaskin var Logman, kjøpt i 1993. I 2001 kjøpte brødrene sin første skogsmaskin sammen, en 6-hjulet Ponsse Ergo med H73-hogstaggregat.

– Vi leverte den første Ponsse Bear-skogsmaskinen til Harald og Gunnar i januar 2008 og maskinen vi overleverer i dag er deres femte Ponsse Bear, sier Tom Sundby, selger hos Ponsse AS, Sør- og Vestlandet. 

– Jeg tror Harald er nordmannen som har hogd mest tømmer i arbeidstiden. Han har hogd mellom 1,1 og 1,2 millioner kubikkmeter så langt, fortsetter Sundby. 

Spesialist på tung og omfattende hogst

Ponsse Bear er den sterkeste skogsmaskinen i modellserien.

Det nye H8-hogstaggregatet er neste generasjons hogstaggregat, utstyrt med Active Speed-funksjon som skal heve effektiviteten og produktiviteten «til et helt nytt nivå, uansett trediameter». 

– Kombinasjonen av Bear og H8 er en lønnsom løsning med lave livssykluskostnader, sier Sundby.

Powered by Labrador CMS