Den første testen ble nylig gjennomført med en kablet elektrisk gravemaskin i Nygårdsparken i Bergen. Fremover vil BKK teste det nye batterisystemet hos kunder med ulike behov.
Den første testen ble nylig gjennomført med en kablet elektrisk gravemaskin i Nygårdsparken i Bergen. Fremover vil BKK teste det nye batterisystemet hos kunder med ulike behov.

Kan levere opp til 1400 kWh

BKK inngår leverandøravtale med batteriprodusenten Northvolt. Ønsker å komme i kontakt med entreprenører, byggherrer, maskinleverandører og andre som skal begynne med utslippsfri teknologi.

Publisert

Det norske energiselskapet BKK har nå mottatt det første av flere mobile batterier fra den svenske batteriprodusenten Northvolt. Batteriene er modulære og skalerbare, og skal gjøre det enklere å ta i bruk utslippsfrie anleggsmaskiner uavhengig av kapasitet i strømnettet.

- I tiden fremover vil vi teste batterier opp mot ulike behov hos våre kunder. Erfaringene vil vi formidle videre til Northvolt for å støtte deres utvikling av det mobile batterisystemet, sier Camilla Moster, leder for Mobil energi i BKK.

Satsingen blir snart en del av Eviny, når BKK deles i to merkevarer.

Skalerbart fra 280 til 1400 kWh

Systemet fra Northvolt består av 1-5 batteripakker og en «hub». Avhengig av antall batteripakker som tilkobles kan systemet levere fra 280 til 1400 kWh. Hver modul veier mellom 2,3 og 3 tonn.

Camilla Moster i BKK og Callum Hoare i Northvolt.
Camilla Moster i BKK og Callum Hoare i Northvolt.

- Vi har stor tro på plug-and-play-moduler som kan tilpasses varierende behov på byggeplassene. Utstyret kan lett flyttes rundt på en byggeplass og mellom byggeplasser. Med dette systemet kan vi tilby modulære og skalerbare løsninger med både batterier, hurtigladere og normalladere, sier Moster.

Den første testen ble nylig gjennomført med en kablet elektrisk gravemaskin som er i sving for å ruste opp Nygårdsparken i Bergen. Der ble det testet off-grid tilkobling av maskinen direkte i batteriet, og alt fungerte som det skulle.

- Mobile Voltpack System er en batteriløsning som kan utgjøre en betydelig forskjell for at byggebransjen skal bli i stand til å redusere sine utslipp og bruke større mengder utslippsfri elektrisk kraft på byggeplasser. Vi gleder oss til å se BKK som en av de første som demonstrerer dette, sier Emad Zand, president i Northvolt Systems.

Omfattende testing - ønsker kontakt med entreprenører

Utover høsten vil BKK motta flere mobile batterier fra Northvolt. For å teste utstyret, er BKK interessert i å komme i kontakt med entreprenører, byggherrer, maskinleverandører og andre som skal begynne med utslippsfri teknologi.

Det skal også gjennomføres testing med samarbeidspartnere via Pilot-E prosjektet og Enova-prosjektet som BKK har innen tematikken utslippsfri bygg- og anleggsplass.

- Testingen vil inkludere batteri for å redusere effekttopper, energiforsyning til kablede anleggsmaskiner og utstyr uten nettilkobling, hurtiglading av anleggsmaskiner på steder med lav eller ingen kapasitet i strømnettet, utfasing av dieselaggregat og energi til festivaler og andre kulturarrangement, sier Moster.

Powered by Labrador CMS