NYKOMMER: Kragerø Brønnboring er det ferskeste medlemmet av Nordisk Bergteknik AB som består av flere norske og svenske bedrifter som driver i og med fjell. Foto: Kragerø Brønnboring

Kragerø Brønnboring inn i Nordisk Bergteknik

OPPKJØP: Med oppkjøp av Kragerø Brønnboring styrker Nordisk Bergteknik posisjonen ytterligere på Sørlandet innen området fjellhåndtering og fundamentering.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Overtagelsen av Kragerø Brønnboring er strategisk viktig. Selskapet har høy fagkompetanse, og har dyktige og pålitelige fagfolk som brenner for jobben sin, heter det i en melding fra Nordisk Bergteknik.

Nordisk Bergteknik er allerede store innen området fjellsprenging og fjellsikring, men vil nå også satse mer på brønn- og energiboring og fundamentering. - Dette er områder hvor Kragerø Brønnboring har meget høy kompetanse, og det er også områder hvor vi opplever stadig økt etterspørsel, sier Oddbjørn Røed i Nordisk Bergteknik i Norge.

Fusjoneres

Nykommeren Kragerø Brønnboring vil inngå som del av det Kristiansand-baserte selskapet Songdalen Fjellsprenging som allerede er en del av konsernet. Fusjonen vil bli gjennomført iløpet av andre kvartal i år.

– Vi gleder oss til å bli en del av et profesjonelt miljø, med kompetente folk og et faglig fellesskap, sier daglig leder og eier av Kragerø Brønnboring, Kim Bråtømyr.

Både Songdalen Fjellsprenging og Kragerø Brønnboring ser store muligheter for synergier etter oppkjøpene, både på kostnadssiden, men også gjennom økt oppdragsmengde og samarbeid på tvers av selskapene i konsernet.

Ansatte som før

– Vi er opptatt av å ta vare på den lokale styrken i hvert av selskapene som går inn i konsernet har brukt mange år på å bygge opp, sier Oddbjørn Røed. Nordisk Bergteknik ønsker å finne balansen mellom å ta vare på historien, men samtidig at selskapets enheter jobber sammen for fremtidsmulighetene som følger med oppkjøpet.

Dette betyr at for de ansatte i Kragerø Brønnboring vil hverdagen stort sett fortsette som før. De vil håndtere sine faste kunder, jobbe for nye kontrakter i regionen, og dette vil skje i tett samarbeid med nye kollegaer i Songdalen Fjellsprenging.

Ambisiøst konsern

Nordisk Bergteknik har hatt kraftig vekst, både organisk og gjennom oppkjøp i Norge og Sverige. Konsernets virksomhet er fokusert på fjellhåndtering og fundamentering, og har 500 ansatte. I 2020 var omsetningen på ca. en milliard kroner. Ambisjonen er å bli ledende i hele Norden

Powered by Labrador CMS