VIKINGER: Med den nye Viking-hjelmen som bakgrunn på standen, lanserte Monark AS sine nye Viking borstål skjøtestenger. Fra v. Rune Hellingsrud, Brede Løver, Egil Amundsen og Roar Hellingsrud.

Monarks Viking-serie lansert

MONARK: - Vår Viking-serie borstål skjøtestenger er solgt i eksportmarkedet til gruveindustrien i et år. Nå er vi klar for Norges-lanseringen, og den skjer her på Vei og Anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Daglig leder Rune Hellingsrud og kollegaer fra Norges eneste borstålprodusent, Monark AS i Hof i Vestfold, sørget for at lanseringen skjedde i ekte og god Viking-ånd. Den nye logoen med Monarks Vikinghjelm-symbol preget bakveggen på standen, og hjelmen vil også stå i front ved brandingen av den nye borstål skjøtestang-serien.

– Dette understreker at vi leverer solide saker til fjellborere i både gruve, tunnel og i overjordsdrift, sier en stolt Hellingsrud.

Store investeringer

Monark AS kan føre historien som borstålprodusent tilbake til 1958, og er nå landets eneste produsent av borstål.

PRODUKSJONEN: En bolk med 100 rødglødende skjøtestenger på vei opp fra karboniseringsboksen. (Foto: Monark)

– Vi har investert tungt de siste årene, først ved oppkjøp av Epirocs fabrikk i Okelbo i Sverige i 2019 og etter det nye tunge investeringer både der og i Norge. I dag går produksjonen for fullt i begge land, opplyser Hellingsrud.

Når det gjelder borstål skjøtestenger foregår all produksjon i Norge. Ved fabrikken i Hof er det investert i en ny karboniseringsboks, og i denne skapes den nye Viking-serien skjøtestenger. I hver bolk produseres 100 stenger, og de kan leveres i lengder fra 20-40 cm og opp til 5 meter.

Oppstart i utlandet

Den nye Viking-borstålserien har hittil kun vært solgt gjennom forhandlerne i eksportmarkedet, hovedsakelig til gruveindustrien i Sør- og Nord-Amerika. - Dette har gått meget bra, all produksjon er tatt unna, men nå etter at vi også har fått satt vår nye karboniseringsboks i drift er tiden kommet til Norge. Produksjonen går 24-timer i døgnet, opplyser Rune.

I tråd med oppkjøp, produktutvikling og investeringer i nytt produksjonsutstyr har også antallet ansatte vokst. Totalt er det 112 ansatte i Okelbo og Hof, og med ny branding under Viking-hjelmen kan det fort bli flere.

Powered by Labrador CMS