KLART: Consto-prosjektleder Jan Atle Einerkjær viser stolt frem det nye tekniske bygget til glassheisen i Arendal. Foto: Foamrox

Monterte teknisk bygg i Foamrox på to dager

RASK MONTERING: Foamrox-elementer ble brukt til å bygge det tekniske bygget til Glassheisen ved Fløyheia i Arendal. Og det gikk i susende fart å sette opp!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nevnte glassheisen skal bli et trekkplaster i Arendal. Men for at denne skal fungere må man ha et styresystem, og dette skal bygges i det nevnte tekniske bygget. Dette ble satt opp av Foamrox-elementer på bare to dager, melder Foamrox i en pressemelding.

- Materialet er rett og slett helt genialt. Lett å jobbe med og raskt å sette opp. Vi sparte ganske mye tid ved å bruke dette materialet, sier Jan Atle Einerkjær fra Consto Anlegg Sør. Han har vært prosjektleder for arbeidet.

Brukt i tunnelprosjekt

Einerkjær oppdaget Foamrox da han jobbet på nye E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Der ble det det montert nødtunneler laget av de lette elementene. Etter en presentasjon fra Foamrox-teamet, nølte han ikke med å bruke materialet i det tekniske bygget til heisen opp til Fløyheia, står det videre i pressemeldingen.

STYRESYSTEMET: Bygget stod klart på to dager og nå er elektrikeren i gang med installasjonen av styringssystemet til heisen. Foto: Foamrox

- Inne i tunneler og andre arbeidsplasser med høye krav til HMS, blir det veldig greit når man bruker en brøkdel av tiden man hadde gjort med andre byggemetoder. Det tekniske bygget ble montert og ferdig malt på et par dager, og var klart til bruk med en gang, sier Consto-prosjektlederen.

Nå er det fylt med all slags elektroutstyr og UPS-systemer.

Nytt produkt

Foamrox AS holder til i Froland og har utviklet et patentert byggmateriale som kan erstatte betong i ikke-bærende konstruksjoner, for eksempel i tekniske bygg. Bedriften som sist år flyttet fra Arendal til nye lokaler i Froland, startet Foamrox med et ønske om å tilby et alternativ til dagens brann- og frostsikring i tunneler. Materialet er laget av celleglass (skumglass) med en sterk coating, og har mange gode egenskaper som også bidrar til miljø, bærekraft og sirkulærøkonomi.

Elementene som er sertifisert til brannklasse EI60 og veier kun 10% av betong, kan enkelt monteres manuelt, uten bruk av tunge maskiner.

Powered by Labrador CMS