Leder av Natursteinskomiteen i Norsk Bergindustri, Torger Lingelem (t.h.), styreleder i Norsk Bergindustri Thor-Anders Lundh Håkestad og generalsekretær Anita Helene Hall delte ut prisen. Jon Geir Placht (nummer to fra høyre) mottok prisen på vegne av Nasjonalmuseet.

Natursteinsprisen 2022 utdelt i Bergen

Sjette gang den er utdelt. Se hvem som vant i år og hvem som har vunnet tidligere.

Publisert

Norsk Bergindustris Høstmøte 2022 var fullbooket med om lag 200 deltakere på Hotel Norge by Scandic i Bergen 13. til 14. oktober. Under festmiddagen torsdag kveld ble vinner av Natursteinprisen 2022 offentliggjort.

Norsk Bergindustris natursteinpris deles ut til personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein.

Prisen kan i tillegg tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller i utlandet.

I år ble prisen tildelt Nasjonalmuseet.

Juryens begrunnelsen for valget:

«Årets vinner har vist en stolt og modig bruk av norsk naturstein. På en dristig måte fremstår signalbygget som en klippe i et travelt bybilde og viser på den måten frem den norske steinen til et stort nasjonalt og internasjonalt publikum. Det særegne uttrykket har stått sentralt i valget av materialet til denne publikumsattraksjonen og skiferens unike egenskaper har vært avgjørende ved valg av materialet. Nasjonalmuseet har på denne måten fremmet bruk av naturstein på en god måte.»

Dette var sjette gang Natursteinsprisen ble utdelt.

Tidligere vinnere er:

2016 Rocks of Norway

2017 Avinor

2018 Thor Lundh

2019 Palmer Gotheim Skiferbrudd

2021 Trygve Ollendorff, Feiring AS

Powered by Labrador CMS