FRA CFO TIL CEO: Espen Rønneberg Lerfald rykker opp og blir ny daglig leder i Feiring Bruk.

Ny daglig leder i Feiring Bruk

Drømmekandidaten satt på nabokontoret.

Publisert

Etter en lang og intens rekrutteringsprosess med flere svært gode kandidater innså konsernleder, Margrethe Ollendorff Lien, at den beste kandidaten av dem alle satt på nabokontoret. Nå er CFO i Feiring, Espen Rønneberg Lerfald, ansatt som ny daglig leder i Feiring Bruk.

– Noen ganger er svaret rett foran nesa på deg, og slik var det i dette tilfellet. Vi investerte mye tid og penger i rekrutteringsprosessen, med intensjon om å finne den riktige kandidaten til å lede Feiring Bruk videre. Vi hadde gleden av å bli kjent med både gode og fantastiske kandidater. Men så innså vi under finaleintverjuene at den beste løsningen var internt i selskapet. Espen har over flere år vist seg som en svært dyktig leder, og med hans erfaring fra Feiring og interesse for pukk og grus, er jeg trygg på at dette er en stjernesignering for Feiring, sier Ollendorff Lien.

Vært i Feiring siden 2018

Lerfald tar over roret etter Knut Harald Ollendorff, som trer inn i en stilling med overordnet fokus på Feiring som helhet og alle forretningsområdene til selskapet.

Espen Rønneberg Lerfald kommer fra stillingen som CFO i Feiring, en stilling han har hatt siden 2018. Før det jobbet han flere år som CFO og CEO i Onepiece Jump In AS og som konsulent i PwC Deals.

Nå ser han frem til å ta fatt på en ny arbeidshverdag, med pukk og grus i fokus. Han tiltrer i rollen etter sommeren.

- Over årene har jeg blitt mer og mer opptatt av den bransjen vi opererer i. Det er i mitt hode en underkommunisert bransje som jeg tror veldig mange ikke helt forstår hvor viktig er. Det er stein og grus, men bruksområdene for våre produkter påvirker stort sett alle i en eller annen form gjennom livet, og det synes jeg er kult. Det er en håndfast og spennende prosessindustri hvor det er store muligheter for optimalisering. I tillegg er det en industri hvor vi endelig begynner å få fart på fokuset rundt bærekraft og bærekraftig ressursutnyttelse, noe som er veldig spennende. Samlet var det derfor en enkel vurdering når muligheten til å tre inn i en slik stilling ble gitt meg, sier Lerfald.

Feiring-møte i 2015

Første gang han ble introdusert for Feiring Bruk og Ollendorff-familien var da han jobbet som konsulent i PwC tilbake i 2015.

Det tok ikke lang tid fra første møte til han forstod at her hadde han å gjøre med et selskap som verdsetter kultur og mennesker. Da det noen år senere åpnet seg en mulighet for å jobbe tettere sammen, var det nettopp kulturen og menneskene som ble utslagsgivende for at han takket ja til stillingen som CFO i Feiring, skriver Feiring i en pressemelding.

Seks år senere er han nå klar for nye utfordringer i selskapet. Men selv om arbeidsoppgavene blir nye, er motivasjonen den samme.

– Det som motiverer meg mest med denne jobben er muligheten jeg får til å jobbe tettere med, og lede en så kompetent og engasjert gjeng. Jeg kjenner de fleste fra før, og her snakker vi om fantastiske mennesker. Jeg er privilegert over å få være med å lede veien videre for dette tradisjonsrike selskapet, sier Lerfald.

Powered by Labrador CMS