Metaflex 60-75 4x krokhenger for traktor.

Ny fireakslet traktorhenger

Ivarssons i Metsjö lanserer nå en fireakslet krokhenger - Metaflex 60-75 4x.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nye krokhengeren er oppgitt å kunne ta en nyttelast på 30 tonn og frakte krokkasser på 6 til 7,5 meter i henhold til skandinavisk og europeisk standard.

Den nye krokhengeren bygger videre på Metsjös kroksystem med teleskopiske sylindre. Dette skal gi ekstra rask tipp og lav egenvekt.

Til tross for fire aksler og 30 tonn nyttelast, veier Metaflex kun 6 tonn. Hengeren kan, i kjent Metsjö-stil, kompensere høydeforskjeller mellom høyre og venstre side med en reguleringsfunksjon.

Tårnet er justerbart. Dette gjør at lastplasseringen (tyngdepunktet) på hengeren kan justeres for best mulig fremkommelighet.

Spesifikasjoner

Metaflex 60-75 4x er ni meter lang og 2,54 meter bred. Tippvinkelen er 49 grader men kan med en ekstrautstyr-funksjon økes til 70 grader.

Første og siste aksel er styrende som standard.

Krokhengeren krever tre dobbeltvirkende hydraulikkuttak, fri retur, brems og elektrisitet. Separat hydraulikksystem behøves ikke. Alle funksjonene styres fra førerplass.

Den er hydraulisk fjæret, og vektfordelingen på åtte hjul og draget skal gi god stabilitet - i tillegg kommer niveleringsfunksjonen.

Bygget om en lastebil

Metsjö-tilhengerne produseres på gården Metsjö like ved Linköping i Sverige.

Her har man bygget hengere siden 1958 da Brødrene Ivarsson bygget om et lastebilchassis til en traktorhenger.

Produktet ble bra og ryktet spredde seg på nabogårdene. Dermed utviklet det hele seg til Metsjö-produktene som vi kjenner i dag.

Felleskjøpet importerer Metsjö til Norge.

Se video med nyheten Metaflex 60-75 4x nedenfor:

Powered by Labrador CMS