HELT NY: 3,6-tonneren 36C-1 er helt ny i JCBs program og utvider porteføljen av minigravere. Foto: JCB
HELT NY: 3,6-tonneren 36C-1 er helt ny i JCBs program og utvider porteføljen av minigravere. Foto: JCB

Ny maskin i ny klasse for JCB

MINIGRAVERE: JCB lanserte nylig en oppgradert 3,5 tonns «zero tail» minigraver, samt en 3,6 tonn konvensjonell minigraver som produsenten ikke har hatt på programmet tidligere.

Publisert

Minigraveren 35Z-1 erstatter maskinen som tidligere het 8035ZTS, og er en såkalt «zero-tail»-maskin der bakenden ikke stikker ut fra beltenes bredde. 36C-1 er fullstendig ny i JCB-programmet og er en minigraver konvensjonell minigraver der motvekten stikker utenfor beltene når overvognen svinger. Fordelene er noe økt stabilitet og mer løftekapasitet.

Ikke partikkelfilter

Begge maskinene er utstyrt med en tresylindret Perkins Steg V-motor med effektuttak på 24,5 hk. Motoren klarer utslippskravene uten dieselpartikkelfilter etter annen etterbehandling. Turtallet kan automatisk falle til 1400 o/min etter 2-30 sekunder (fører bestemmer selv) uten at maskinen jobber, og ytterlig til 1100 o/min om føreren tar hånda bort fra venstre joystick. Hydraulikk-systemet fra Bosch-Rexroth kan levere opptil 70 l/min.

Begge maskinene kommer med en helt ny ROPS/FOPS-godkjent hytte, med 70/30-splitt i frontruta og tynne stolper for god sikt. Hytta beskrives som rommelig og med god beinplass, og både varme- og aircondition finnes. En liten fire tommers skjerm gir føreren nødvendig informasjon, inkludert en liten «selvdiagnose» som maskinen utfører hver morgen når nøkkelen settes i tenningen. Videre finnes bluetooth-tilkobling, 12V-uttak og to USB-porter for ladning av f.eks. mobilen.

HYTTA: Både korthekk-maskinen 35Z-1 og den konvensjonelle minigraveren 36C-1 har denne hytta. Foto: JCB
HYTTA: Både korthekk-maskinen 35Z-1 og den konvensjonelle minigraveren 36C-1 har denne hytta. Foto: JCB

Sikkerhet

LED-arbeidslys kommer som standard, og lyset slukkes ikke før litt etter at du har forlatt maskinen for kvelden. En liten sikkerhetsfunksjon er JCBs «2Go safety-system» som enkelt betyr at man må trykke på en ekstra knapp før hydraulikken aktiveres gjennom joystickene.

Videre er maskinen utstyrt med et H-understell som gir lite oppsamling av materiale under maskinen, og som holder det rent og fritt for jord og leire.

Bommen er 2450 mm på begge maskinene, og det kan leveres stikker i to størrelser (1300 mm med standard motvekt og 1600 mm med 246 kg ekstra i bakenden).

Steg V

Under en digital lansering hos JCB nylig, ble det klart at flere minigraver-modeller nå kommer med Perkins Steg V-motorer, samt at de tre store beltegraverne 140X, 150X og 220X kommer med JCBs egen Steg V-motor.

Rosendal Maskin AS er importør for JCB i Norge.

Powered by Labrador CMS