SATSET: Ett av produktene Wee.no satset på i 2023 var gravemaskiner fra Longking.

Omsetningsrekord for Wee

2023: Fjoråret ble bra for Wee som omsatte for 260 millioner kroner, 46 millioner mer enn i 2022.

Publisert

Til tross for en usikker inngang til 2023 viste fjoråret seg å bli nok et år med betydelig vekst for selskapet som holder til i Tysvær utenfor Haugesund. Med en total omsetning på drøye 260 millioner kroner hadde Wee.no en vekst på hele 46 millioner kroner, eller nærmere 22 prosent, sett opp mot 2022.

FORNØYD: Roger Wee, daglig leder i Wee.no. er fornøyd med resultatene i 2023.

– Også i 2023 har mange vist stor investeringsvilje i anleggsmaskiner og -utstyr

Roger Wee, daglig leder i Wee.no.

Utover omsetningsrekord er dette den nest største ettårsveksten familiebedriften har registrert, forteller daglig leder i Wee.no, Roger Wee.

– Vi er selvsagt godt fornøyde med rekordomsetning i 2023, et år som har vist seg å bli riktig bra til tross for litt dystre spådommer. Prisvekst og renteoppgang satte ikke en like stor brems på investeringsviljen som mange fryktet, sier Wee.

– Vi har riktignok merket oss at flere undersøker markedet grundigere før de handler, spesielt når det er snakk om store verdier. Behovene blir også vurdert i større grad enn tidligere, og prisbildet har blitt en viktigere faktor i løpet av 2023, sier Roger Wee.

Jevn vekst

– Etterspørselen etter mindre gravemaskiner, dumpere og skuffer har løftet omsetningen under fjoråret. Salgsbølgen innen vedmaskiner og vedkuttere, som skjøt fart under energikrisen, har fortsatt inn i 2023. I kuldeperioden vi er inne i blir ikke vedproduksjon mindre aktuelt, sier Roger Wee.

– I slutten av fjoråret og i begynnelsen av 2024 har det kraftige snøværet i deler av landet også fått fart på markedet for snøfresere og brøyteskjær, forteller Roger Wee.

Fokuserer på «need to have»

Under fjoråret gjorde Wee.no flere grep for å forberede organisasjonen for vekst, blant annet ved å bygge et nytt lager- og verkstedlokale på over 2500 m². Samtidig ble driften konsolidert, med satsing på merkevarer som Lonking gravere og el-trucker, samt graveskuffer og klyper fra polske FK Machinery.

Daglig leder i Wee.no ser optimistisk på det nye året til tross for det vedvarende rentenivået.

NYTT: Wee bygde nytt lager på 2500 m² i 2023.

– Trolig har vi nådd rentetoppen, men rentetrykket vil nok fortsette å påvirke økonomien til entreprenører og landbruksbedrifter godt inn i 2024. For aktører som oss handler det om å fokusere på produkter i kategorien «need to have» i større grad enn «nice to have», sier Wee.

– Ingen sitter på fasiten ennå, men vi har tro på en utflating av utstyrssalget 2024. Aktørene som treffer med de riktige produktene, og har fokus på stort varelager og god tilgang, vil lykkes best i 2024, avslutter daglig leder i Wee.no, Roger Wee.

Powered by Labrador CMS