HJEP: Raymo leveres nå med en slåttebar som hjelper insektene å slippe unna før gresset klippes.

Raymo er skånsom mot insekter

REDSKAPSBÆRER: Raymo er en liten batteridrevet redskapsbærer som ble introdusert på det norske markedet i fjor.

Publisert

Den 250 kg tunge fjernstyrte maskinen med firehjulsdrift er først og fremst utviklet for klipping i bratte veiskråninger, veikanter, parker og kirkegårder. Nytt i år er at maskinen har fått bredere klippepanne, 134 cm bredde (tidligere 104 cm) og en slåttebar.

- Slåttebaren gjør det mulig å legge ned gresset/blomsterengen slik at det blir liggende på bakken, og dette gir insektene en mulighet til å slippe unna. Etter et par dager kan en så klippe området uten å skade insektene, sier daglig leder Geir Bentestuen Nomaco Norge AS som importerer den tjekkiskproduserte Raymo.

Klippepadden har tre kniver som drives av hver sin el-motor. Klippehøyden kan justeres fra 4-10 cm, og ved kjøring på for eksempel kantstein, heves «panna» med et knappetrykk på fjernstyringen. Maskinen har driftstid på 4-6 timer før batteriet må lades (ladetid 6-7 timer.)

Nytt i år er også den vesle lassbæreren kan leveres med GPS slik at man hente ut mer informasjon/data. Dette gjelder både eier og forhandler som kan «hente» opp data på sine PC’er.

Akershus Traktor AS på Jessheim (Viken) og firmaets 14 avdelinger rundt i kongeriket har Raymo i sitt produktspekter. Det har også CF Maskin i Melhus.

Powered by Labrador CMS