ANDRE KVARTAL: Salget i andre kvartal de siste årene: Blå = oljesmurte luftkompressorer, rød = oljefrie luftkompressorer og grå = transportable kompressorer. Foto: MGF

Rekordsalg av kompressorer

MGF: Maskingrossisternes Forening (MGF) melder fra andre kvartal i år om et historisk høyt salg av kompressorer i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Statistikken fra foreningen til maskinforhandlerne viser en total vekst på 45,9% sammenlignet med samme kvartal i fjor. Totalt solgte MGFs medlemmer 569 kompressoranlegg i forrige kvartal. Akkumulert pr. første halvår viser at salget er på et historisk høyt nivå med 1082 solgte anlegg, en økning på 16,5% fra 2020.

For oljesmurte kompressorer som er den desidert største av tre underkategoriene for kompressorer, var salget i andre kvartal på hele 385 enheter mot 245 i andre kvartal i fjor. Halvåret viser 741 solgte enheter, opp 20,1% sammenlignet med første halvår 2020.

Ned på anlegg

Transportable kompressorer som i stor grad benyttes i bygg og anlegg, fulgte i 2020 samme nedgang som for anleggsmaskiner. Rett nok kom det et overraskende sterkt fjerde kvartal i 2020, men denne underkategorien har dessverre hatt en tilbakegang både i første og andre kvartal i år. Nedgangen i andre kvartal er på 27,1%, og sammenlagt det første halvåret er tilbakegangen 36%.

Powered by Labrador CMS