SATSER: Rental.one AS går inn i et nytt segment med utleieutstyr, tunnelrigger. Satsningen skjer i samarbeid med Sandvik, og startskuddet ble markert slik på Nærbø fredag 1. oktober med Anlegg&Transport på plass. Foto: Klaus Eriksen

Rental.one begynner med utleie av Sandvik tunnelrigger

NÆRBØ: Rental.one har etablert et samarbeid med Sandvik Norge AS om utleie av tunnelrigger. Første maskin er på plass.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

LOBSTER 1: - Det er den største hummeren jeg har sett, sa en Rental.one-ansatt da hun så denne kjempen. Navnet på maskinen var dermed gitt. Foto: Klaus Eriksen

Startskuddet gikk fredag 1. oktober da en treboms tunnelrigg sto på uteplassen til hovedanlegget til Rental.one på Nærbø utenfor Stavanger. Maskinkjempen har fått navnet Lobster 1, og er en fullspekket Sandvik DT1132i helautomatisk MWD-rigg. Den er levert med magasin for langhullsboring (ca. 30 meter) for injeksjon eller sonderingsboring. Dekningsområdet er 190 m2 og kjempen veier 55 tonn. Nok en maskin, en toboms DT923i er i bestilling, og vil leveres om noen få uker.

Vurdert tunnel en stund

Under seremonien på Nærbø, ble det slått fast at Rental.one over har sett på muligheter innen tunell- og gruvebransjen, med utleie av tunellrigger og tilhørende utstyr. Selskapet ønsker et bredere tilbud i markedet, og å ha flere innfallsvinkler mot kundene for å bli en større og mer attraktiv samarbeidspartner.

Videre opplyses det at utleieselskapet vil satse på eget serviceteam med servicemekanikere som skal være fast stasjonert på anlegget til kunden for å drive vedlikehold av riggene, og eventuelt annet utstyr. Utleieselskapet vil også bygge opp et stort delelager, samt levere borstål til kundene. Alt dette vil skje i tett samarbeid med Sandvik.

- Etter at vi har sett andre konstellasjoner i markedet, var det naturlig for oss å inngå samarbeid med Sandvik. Vi kommer også til å satse på rigger over jord, og kanskje annet tunnelutstyr også, men vi starter med dette i første omgang, sier fungerende daglig leder Kjetil Friestad i Rental.one.

Powered by Labrador CMS