SMART SKAP: Relektas «Enklere lager» innebærer å tilby kundene optimalt antall produkter i oversiktlige skap. Med bedre orden og lavere regninger som resultat. På bilde Jørn Martin Aalerud, kjent fra Radical Cup Scandinavia og Gulf Radical Cup i Dubai/Abu Dhabi. Aalerud er også Relekta-selger, og viser på bildet frem en typisk «Relekta-pakke».

Satser på enklere lager

RELEKTA: Verkstedleverandøren mener kundene kan få en enklere liv med færre produkter.

Publisert Sist oppdatert

Normalt er det leverandørindustriens jobb å «pushe» forbruksmateriell ut på verkstedene. Noe Relekta i og for seg har gjort i 40 år. Men nå er det slutt.

– Vårt konsept «Enklere lager» innebærer at vi setter opp verkstedene med produktene de trenger, og ellers kutter alt som er overflødig, sier produktsjef Stephen Slommerud i Relekta.

Han viser til et eksempel: Bare det å skulle løsne en fastrustet bolt eller koble fra et brøyteskjær, kan involvere en bråte med produkter.

– Først bruker du kanskje frysespray, slik at metallet krymper. Deretter rustløser, som ved hjelp av spriten kommer til i kriker og kroker. Så er det ett produkt til å fortrenge fukt, ett til å smøre, og ett til å penetrere og konservere. Det blir hele fem produkter for en helt vanlig vedlikeholdsoppgave.

– I dette eksemplet foreslår vi en vedlikeholdsolje av høy kvalitet som fortrenger fukt, løser opp rust, smører, penetrerer og konserverer – alt i ett og samme produkt. Dermed kan den erstatte fem dedikerte produkter av lavere kvalitet, sier Slommerud.

Inkludert skap

Slik er tankegangen bak «Enklere lager»: Relekta bruker sin erfaring til å sette opp et system – inkludert hensiktsmessige lagerskap – som dekker verkstedets daglige behov.

– Selvfølgelig tilpasser vi innholdet hvis kunden ønsker, men i utgangspunktet tilbyr vi fem grunnpakker med essensielle produkter, sier Slommerud.

De fem grunnpakkene er kjemi-, elektro-, slipe-, lim- og lyspærepakke.

– Hvilke kategorier forbruksmateriell er det som blir overdrevet på norske verksteder?

– Det finnes gjerne 2–6 produkter innen hver av disse: Bremserens, avfetting/såpe, vedlikeholdsoljer, smørefett, girolje, kjøleveske, automatgiroljer, hydraulikkolje og lim, avslutter Slommerud.

Landsdekkende

Relekta AS ble etablert i september 1977. Selskapet leverer reparasjons- og vedlikeholdsprodukter til verksted, industri og anleggsbransjen i Norge. Relekta-Gruppen har over 100 medarbeidere og er landsdekkende.

Powered by Labrador CMS