ENORMT: - Råbygget vil bli et gigantisk betongbygg under bakken med en utstrekning på ca. 500x100 meter med 350 store og små rom. Vi forventer at det går med ca. 115.000 m3 betong, sier prosjektleder Line Johanne Strætkvern Pedersen i Fornebubanen.

Skal bygge gigantisk underjordisk base

Fornebubanen innstiller HAB/Dragados Joint Venture til oppføring av råbygg for Fornebu stasjon og base – et gigantisk betongbygg under bakken med en utstrekning på ca. 500x100 meter.

Publisert

Fornebubanen har i dag innstilt HAB AS/Dragados S.A. Joint Venture til oppføring av råbygg for Fornebu stasjon og base. 

Kontrakten har en estimert verdi på 2,25 milliarder kroner og er forventet å bli den største kontrakten på hele Fornebubanen. 

Råbygg Fornebu stasjon og base skal romme den fremtidige endestasjonen på Fornebubanen og inneholder i tillegg store arealer for verksted, vaskehall og base for 28 vognsett. 

Bygging av en underjordisk T-banestasjon og base av denne størrelsen har aldri tidligere blitt gjort i Norge. Råbygget for Fornebu stasjon og base vil ligge under mye av den bebyggelsen som andre senere skal bygge på Fornebu. 

PÅ TOPPEN: Slik vil anlegget se ut på overflaten, men det er altså under bakken det meste er.

– Råbygget vil bli et gigantisk betongbygg under bakken med en utstrekning på ca. 500 x 100 meter med 350 store og små rom. Vi forventer at det går med ca. 115.000 m³ betong. I Fornebubanen er vi glade for at vi har fått tildelt denne kontrakten før jul og ser frem til å samarbeide med HAB/Dragados, sier prosjektleder Line Johanne Strætkvern Pedersen i Fornebubanen. 

Etter denne innstillingen følger nå en karensperiode som løper til 8. januar. Fornebubanen tar sikte på å signere kontrakten rett etter dette. 

Byggearbeidene er planlagt å starte i mars 2024. 

Powered by Labrador CMS