Lyden av gamle traktorer i Gudbrandsdalen er blitt til musikk. Urfremføringen skjer i den nye verkstedhallen til Felleskjøpet på Otta lørdag 9. oktober. Det var lyd fra traktorer som disse som ble brukt under opptaket.

Traktorlyd-musikk

Nytt Felleskjøpet-verksted innvies med musikkverket: «Til Bjarte Eike, Barokksolistene og fem John Deere med og utan turbo».

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Et grønt vogntog kjører nå Norge på langs nå når Felleskjøpet feirer 125 år. 19 av Felleskjøpets over 100 butikker får besøk i september og oktober.

Et eget jubileumsvogntog fylles opp og skal skape feststemning fra nord til sør. Tirsdag 5. oktober kommer feiringen til Otta.

- Dette er skikkelig spennende, og noe vi har sett frem til lenge. Det er fantastisk at den landsdekkende turneen besøker avdelingen, sier butikksjef Odd Ivar Ulsanden ved Felleskjøpet på Otta.

Dette grønne vogntoget kjører landet rundt for å feire Felleskjøpets 125-årsjubileum. Tirsdag 5. oktober kommer feiringen til Otta.

- Under jubileumsfeiringen blir det konkurranser, demonstrasjoner, eksklusive visninger, fagprat, gratis pølser fra grillen og selvsagt en rekke gode tilbud, sier spons- og eventsjef Trond Østby i Felleskjøpet Agri.

Også den ferske OL-mesteren Karsten Warholm vil være til stede – på storskjerm. Han og trener Leif Olav Alnes vil utfordre store og små Felleskjøp-kunder til uhøytidelige konkurranser.

Åpner verksted med traktormusikk

Butikksjef Odd Ivar Ulsanden (t.v.) og verkstedleder Torgeir Holen er klare for å innvie den nye verkstedhallen med et helt spesielt arrangement lørdag 9. oktober

Besøket av turneen på tirsdag er derimot bare starten på markeringen på Otta. Lørdag 9. oktober skal nemlig den nye verkstedhallen innvies med et helt spesielt musikalsk arrangement:

I samarbeid med Gudbrandsfest inviteres det til musikalsk festforestilling spekket med musikk, dans og hestekrefter!

Den meritterte komponisten Kjetil Bjerkestrand har laget musikkfestverket «Til Bjarte Eike, Barokksolistene og fem John Deere med og utan turbo».

Komponisten har blant annet besøket Sjoa og Heidal gammeltekniske forening, og tatt opp original motorlyd av fem originale John Deere som er behandlet digitalt, blant annet med rytme i lydene. Slik passer dermed lydene som hadde sine glansdager i landbruket for mange tiår siden sammen med musikken som er komponert for urframføring i Felleskjøpets nye verkstedhall til 40 millioner.

- Dette er jeg sikker på blir en fantastisk opplevelse, og en perfekt måte å endelig kunne åpne verkstedhallen på skikkelig måte. Vi tok i bruk hallen i november i fjor, men på grunn av koronarestriksjoner måtte vi utsette åpningsfesten. Nå skjer det endelig, sier verkstedleder Torgeir Holen ved Felleskjøpet Otta.

Historien

Felleskjøpet har lang historie på Otta. Kornsiloen stod ferdig for mottak av korn i september 1967. Det var kraftfôrproduksjon på anlegget fram til 1987, da ble dette flyttet til Lena. Kornmottaket på Otta var i drift fram til 2011. Hovedbygget stod ferdig i 1982, med verksted og butikk.

- I 2020 tok vi i bruk det nye verkstedet, som enn så lenge er Norges største og mest moderne landbruksverksted. Vi hadde full renovering av butikklokalet som sto ferdig i mars 2021, da var også det gamle verkstedet bygget om til utstillingshall, er butikksjef Odd Ivar Ulsanden.

Powered by Labrador CMS