Nye Hyundai HX145A LCR.
Nye Hyundai HX145A LCR.

Tre nye gravemaskiner fra Hyundai

Hyundai Construction Equipment lanserer tre Steg V A-serie beltegravere i 13-15 tonn-segmentet.

Publisert Sist oppdatert

De tre er HX130A LCR, HX140A L og HX145A LCR, alle med Cummins-motorer.

Modellene

No-tail-graveren HX130A LCR drives av en 55kW (74 hk) Cummins F3.8-motor. Motoren oppfyller EUs trinn V-utslippsstandard uten behov for AdBlue.

Ved bruk av en CK-4 E/G motorolje tilbyr denne motoren serviceintervaller på opptil 1000 timer, dobbelt så lenge som den forrige maskinen. HX130A LCR har Hyundais ECD-motortilkoblede diagnostikk.

Den konvensjonelle motvektsgraveren, HX140A L, bruker en kraftigere 100 kW (134 hk) versjon av Cummins-motoren, for «å levere maksimale gravekrefter og høyere produktivitet».

Nye Hyundai HX130A LCR
Nye Hyundai HX130A LCR

Gravemaskinen tilbyr 3% mer effekt og 12% mer dreiemoment enn forgjengeren.

Med bakkebasert tilgang til alle filtre og fyllingspunkter drar HX140A L også nytte av 1000-timers serviceintervaller ved bruk av CK-4 E/G-oljer. Den har motortilkoblet diagnostikk og Hyundais Hi Mate flåtestyringssystem.

Den tredje modellen som drar nytte av Stage V-oppdateringen, er HX145A LCR. I likhet med HX130A LCR er denne no-tail-modellen spesielt egnet trange byggeplasser, veiarbeid i én fil og husbygging.

Med samme 100kW (134hk) utgang som HX140A L, leverer motoren en 8% kraftøkning i forhold til forgjengeren, samtidig som den leverer en 4% drivstofføkonomigevinst og en 60% reduksjon i PM-utslipp.

HX145A LCR leverer opptil 6 % drivstoff-forbedring i nivelleringsarbeid og en 3 % nedgang i forbruket under lastebillasting, sammenlignet med HX-seriens modell som fungerer i P-modus.

Kompaktgraveren har serviceintervaller på opptil 1000 timer, når den opererer med CK-4 E/G-oljer. Maskinen har også Hyundais HCE-DT Air, som tillater trådløs tilkobling til gravemaskinen fra en smarttelefon eller bærbar datamaskin på stedet. Dette fremmer rask diagnose og reduserer nedetid.

Hydrauliske funksjoner

HX A-seriemaskinene har et oppgradert IPC-system, hydraulisk tuningpumpe for variert strømningshastighet. Utformingen av hovedkontrollventilen og det hydrauliske røroppsettet er også optimalisert for å minimere energitap i hele systemet.

Nye Hyundai HX140A L
Nye Hyundai HX140A L

En ny løftemodus forbedrer finkontroll og løftekapasitet, reduserer motorens turtall, aktiverer kraftøkning og gir forbedret pumpeflytkontroll. Maskinene tilbys også med en valgfri «Fine Swing Control» som jevner ut bevegelsen av bommen ved start og stopp av svingbevegelsen.

Maskinføreren kan også stille inn bomløfthastighet i forhold til svinghastighet, ved å aktivere og deaktivere boomprioritetsfunksjonen.

Det er nå mulig å lagre maskininnstillinger gjennom Key On Init arbeidsmodus, for å bruke innstillingene ved oppstart av motoren.

Sikkerhet

Førerhusstrukturen i HX A-serien er bygget for å levere ROPS og valgfrie FOG-sikkerhetsnivåer. Kabinplassen i de tre maskinene er økt med 13%, og de har et forbedret håndtaksdesign i hyttedøra, noe som gjør det lettere å få tilgang til førersetet. Det er også forbedret synligheten til siden av maskinen fra førersetet.

Gravemaskinene har en 8" kapasitiv berøringsskjerm for all viktig informasjon, som også kan styres med et hjul med trykkefunksjon. Dette styrer også klimaanlegget. Sentraliserte brytere under displayet gir kontroll over alle funksjoner, og gravemaskinene kan spesifiseres med valgfrie ekstra styrefunksjoner i styrespakene. Enkel pedal rett reise tilbys også som et alternativ.

Hyundai og HX A-serien gravemaskiner har et nytt elektronisk svingparkeringssystem, for å kontrollere svingbremsefunksjonen. En automatisk sikkerhetslås forhindrer utilsiktet bruk av maskinen, og gravemaskinene kan spesifiseres med speilvisningskameraer og Hyundais AAVM (Advanced Around View Monitoring) kamerasystem.

Dette inkluderer IMOD (Intelligent Moving Object Detection) som informerer maskinføreren hvis personer eller objekter oppdages innenfor operasjonsområdet.

EMSG Norge AS har agenturet på maskinene i Norge.

Powered by Labrador CMS