Vises for første gang - på Vei og Anlegg

STEELWRIST: Steelwrist utvider sin SQ produktportefølje av hurtigkoblinger og tiltrotator med deres nyutviklede SQ50-oppsett. En helautomatisk Open-S-løsning med mulighet for høy-fløde tilpasset mellomstore gravemaskiner.

Publisert Sist oppdatert

SQ50-serien av HK-fester og tiltrotatorer rettes mot 7-13 tonns gravemaskiner. Steelwrist SQ50 oppfyller spesifikasjonene til Open-S-standarden for helautomatiske HK-fester.

SQ50 HK-festet og tiltrotator vises for første gang på Vei og Anlegg i Lillestrøm 11.-14. mai 2022. Kjøper du en standard S-type X12 eller X14 og ønsker ved et senere tidspunkt å oppgradere til SQ50, så er det mulig.

Helstøpte S50 og SQ50 HK-fester kommer med Steelwrist Front Pin Lock sikkerhetsløsning. Front Pin Lock er en mekanisk lås plassert ved frontakselen som i betydelig grad begrenser risikoen for å miste av redskapet ved et uhell.

Tredje kvartal 2022

Tiltrotatorene X12 og X14 er redesignet med ny over og underdel for å gjøre det mulig å oppgradere fra S50 til SQ50 på et senere tidspunkt, selv om kunden ikke inkluderte SQ i den første bestillingen. Den nye generasjonen av X12 og X14 tiltrotatorer vil begynne å sendes ut fra fabrikk i løpet av tredje kvartal 2022.

SQ-oppsett i overdelen av tiltrotatoren tillater rask veksling mellom tiltrotator og andre redskaper rett på HK-festet, og med SQ i underdelen av tiltrotatoren vil man kunne utføre raske vekslinger mellom hydrauliske redskaper under tilten. Ved å anvende SQ teknologien, kan verktøy tilpasset tiltrotatorer gjøres rimeligere siden rotasjonsfunksjonen er inkludert i tiltrotatoren.

- Med introduksjonen av SQ50 helautomatiske HK-fester og tiltrotatorer, vil dynamikken endres i det voksende 10-tonns gravemaskin-segmentet. Nå får du mulighet for hydraulisk kapasitet på 120 l/min med lavt mottrykk. Dette åpner opp muligheten for å kunne bruke arbeidsverktøy som krever høy oljefløde også for mellomstore gravemaskiner, sier Stefan Stockhaus, administrerende direktør i Steelwrist AB.

Høy-fløde hydraulikk og absolutt rotasjonssensor

Med introduksjonen av SQ50, har Qplus-teknologien blitt oppdatert for å tillate enda høyere olje-fløde, og legge til ytterligere 20% strømningskapasitet, noe som åpner opp for at eiere av mellomstore gravemaskiner også kan bruke verktøy som krever høyt olje-fløde.

Med introduksjonen av SQ50 vil Steelwrist i løpet av 2022 også introdusere en ny absolutt rotasjonssensor for å gi større nøyaktighet til de forskjellige maskinkontroll-systemene. Sammen med Steelwrist Autotilt, vil produktiviteten bli enda høyere.

Open-S kompatibel løsning

Alle Steelwrist SQ-produkter følger den globale Open-S standarden for helautomatiske olje-koblinger for gravemaskiner.

Dette betyr at SQ-systemet er designet for å kunne kobles til andre merker som følger Open-S standarden.

Powered by Labrador CMS