SMOPYC: Enar var godt representert med selskapets produkter på den spanske utstillingen i fjor.

Wacker Neuson ekspanderer med oppkjøp av spanske Enar

BETONGMASKINER: Wacker Neuson har inngått avtale med majoritetseierne i spanske Enarco SA om kjøp av Enar-gruppen. Med dette utvides selskapets produktspekter med utstyr også for betongkomprimering.

Publisert
HOPPETUSSER: Her en serie hoppetusser fra Enar, også dette fra Smopyc.

Enar produserer lett anleggsrelatert utstyr og er spesialist på betongkomprimering. I tillegg til et bredt spekter av betongvibratorer omfatter Enar-programmet også vibrasjonsplater, stampere og håndholdt, rullende utstyr for jord- og asfaltkomprimering. Men Enar-oppkjøpet er Wacker Neuson-gruppens siktemål å styrke markedsposisjonen internasjonalt og spesielt innen betongteknologi.

Utvider porteføljen

- Med dette oppkjøpet skaper vi et reelt tilskudd til vår portefølje i det raskt voksende markedet for betongteknologi. Enar er godt posisjonert med sine produkter, har en sterk og uavhengig markedstilgang, og det gir oss et lovende potensiale, sier leder Alexander Greschner i Wacker Neuson Group.

BETONG: Selskapet er kjent for sitt omfattende program av vibrasjonsutstyr for betonglegging.

Enar blir betegnet som et av de ledende selskapene i sin bransje, og er spesielt godt posisjonert i Europa og Latin-Amerika. Omsetningen var på 22 millioner euro i 2021, selskapet har 130 ansatte og produksjon er lokalisert til Zaragoza i Spania.

Uavhengig merke

Adm. direktør Jose Luis del Prim Imaz er positiv til at Enar har fått en sterk partner og ser store utviklingsmuligheter. Med bakgrunn i sin solide markedsposisjon vil Enar fortsatt bli organisert som et uavhengig merke, og salget vil fortsatt gå gjennom kanaler hvor det i dag ikke er fokus for Wacker Neusons merker.

- I så måte vil vi utfylle hverandre ideelt. Med dette oppkjøpet og selskapets gode aksept hos kundene får vi tilgang til nye kundesegmenter. Betongteknologi har alltid vært et av kjernekompetanseområdene for Wacker Neuson Group, sier Greschner.

I Norge er det Agder Gruppen som har agenturet på Wacker Neuson.

Powered by Labrador CMS