HISTORISK: Det første maskinsalget for EMSG Norge AS ble inngått på Bauma lørdag 13. april. En solid stab fra Fosse Maskin og Transport AS jublet for håndtrykket mellom Frode Fosse (t.v.) og Endre Dyngeland, EMSG.

EMSG får hele Hyundai-importen

AVKLARING: Bauma ble et lykketreff for nyetablerte EMSG Norge AS. Nest siste dag på messen kom bekreftelsen på at selskapet blir importør av hele maskinprogrammet fra Hyundai.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Og få timer etter det igjen, ble de første maskinkontraktene til norske entreprenører undertegnet.

Først ut med kontraktsignering på Bauma var Fosse Maskin og Transport AS fra Vik i Sogn. Entreprenøren med et 25-talls ansatte bestilte både den 40-tonns tunge gravemaskinen Hyundai HX380LA og minigraveren R25Z-9AK.

Kort tid etter meldte også Hovdane Maskin, Ålvik i Hardanger, seg som kjøper av hjullasteren HL955.

Ligget i kortene

STOREBROR: Nykommeren 90-tonneren Hyundai HX900L er den hittil største maskinen i parken.

Det har ligget i kortene en stund at EMSG Norge kunne bli forhandler av hele Hyundai-programmet i Norge. Nylig sa nemlig Hyundai opp avtalen med Hymax om importen av maskiner over 10 tonn.

EMSG hadde da allerede avtale om import av gravemaskiner opp til 10 tonn, og med en ambisiøs oppbygging av organisasjonen var det klart at de trengte å øke produktspekteret.

PREMIERE: Hyundai valgte å legge verdenspremieren av hjullasteren HL960A på Bauma.
KOMMER: På Bauma sto prototypen HX85A (8-9 tonn) som blir klar for Europa i slutten av året.

Dette er nå klart, og Hyundai-avtalen omfatter alle gravemaskinene og hjullasterne fra den sør-koreanske produsenten.

- Bedre meldinger kunne vi ikke fått her på Bauma. Først utvidet importavtale, dernest de første maskinbestillingene. Nå er vi klar til å sette i gang driften i våre nye lokaler på Berger ved E6 nord for Oslo. Offisiell åpning er satt til 23.-24. mai, men allerede fra 1. mai vil vi ha et betydelig antall av våre nye ansatte på plass, sier daglig leder Finn Thrane Johansen.

EMSG Norge har også inngått samarbeidsavtale med Stang Maskin AS i Bergen fra 1. juni, og med WK Maskinservice AS i Finnsnes i Troms.

Kjempeprogram på Bauma

Hyundai satset knallhardt med bred presentasjon av maskinprogrammet på Bauma, alt organisert gjennom europaorganisasjonen HCEE som har hovedkvarter i Tessenderlo i Belgia.

Gravemaskinene strakk seg fra nylanseringen av ett-tonnere HX10A til ny 90-tonner (HX900L). Stjernen i programmet var prototypen HX85A i 8-9 tonnsklassen som blir klar for Europa i slutten av året.

I tillegg var det også verdenspremiere på hjullasteren HL960A (19 tonn) med Cummins Steg V-motor.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS