Produksjonen av DAF-lastebiler ruller igjen. Nå med smittevernutstyr og sosial avstand i produksjonen. Dette skal være første DAF av produksjonslinjen etter koronastoppen.

Første DAF etter stoppen

DAF-fabrikkene i Eindhoven (Nederland), Westerlo (Belgia) og Leyland (UK) har gjenopptatt produksjonen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nå ruller igjen nye DAF-lastebiler ut av produksjonshallene, etter at DAF-eier Paccar ved månedsskiftet mars/april kunngjorde at alle konsernets fabrikker skulle stå til 20. april på grunn av koronapandemien Covid-19.

På DAFs produksjonsanlegg i Nederland, Belgia og Storbritannia er hundrevis av arbeidsplasser vurdert og justert. Oppgaver er delt opp, ruter endret og arbeidsplaner tilpasset den nye pandemihverdagen. Det er gjort tiltak som gjør at alle medarbeidere kan holde en avstand på minst 1,5 meter fra hverandre, og desinfeksjonsmidler er utplassert på hele produksjonslinjen. Alle medarbeidere i produksjonen bruker nå masker som dekker munn og nese.

- For øyeblikket er vi mindre bekymret for produksjonstallene, som er lave. Nå er det medarbeidernes helse som er i fokus. Vi øker produksjonen først når det er sikkert nok å gjøre det. Vi er imidlertid veldig glade for at vi igjen kan levere lastebiler til våre kunder. Det er viktig at samfunnet fungerer, sier DAF-president Harry Wolters.

Powered by Labrador CMS